Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia
W skrócie
Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki kucharz przygotuje m.in. karpia w galaretce.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa odwiedzi Gospodarstwo Rybackie Lasów Państwowych w Niemodlinie na Opolszczyźnie. Hoduje się tu głównie karpie. Po krótkiej rozmowie z dyrektorem placówki, Waldemarem Wójtowiczem, kucharz przygotuje m.in. karpia w grzybowej galaretce.