Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020
Oglądaj w telewizji
So 28.12 7:55
TVP Rozrywka
Nd 29.12 7:30
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki
Śr, 25.12 7:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Mazurskie pasztety
Śr, 25.12 7:40
Okrasa łamie przepisy: Karp czy jesiotr
Śr, 25.12 8:10
Okrasa łamie przepisy: Ryby na talerzu Kopernika
Czw, 26.12 7:30
Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli
Czw, 26.12 8:00
Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy
Pt, 27.12 7:05
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje
Pt, 27.12 7:35
Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha
Pt, 27.12 11:20
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska
Pt, 27.12 12:00
Okrasa łamie przepisy: Dwa talerze w Łańsku
Pt, 27.12 18:35
i 1 późniejsza emisja