Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Mielone, ale rybne
Nd, 24.11 7:15
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Nd, 24.11 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Nd, 24.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy
Pon, 25.11 7:15
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich
Pon, 25.11 7:45
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki
Pon, 25.11 11:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w kwiatach i bukwi
Pon, 25.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
Pon, 25.11 16:10
Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka
Pon, 25.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza
Pon, 25.11 19:15
i 1 późniejsza emisja