Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Mięsne przysmaki... z warzyw
So, 12.04 7:10
Okrasa łamie przepisy: Włoszczyzna na polskim stole
So, 12.04 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja
So, 12.04 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Białe sosy
So, 12.04 8:40
Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole
So, 12.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
So, 12.04 14:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska
So, 12.04 15:25
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Zielona kuchnia
Nd, 13.04 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami
Nd, 13.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety
Pon, 14.04 7:10