Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem
So, 20.12 7:15
Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka
So, 20.12 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki
So, 20.12 7:50
Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców
So, 20.12 12:00
Okrasa łamie przepisy: Wyprawa do wsi Skroblaki
So, 20.12 14:25
i 7 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie
So, 20.12 15:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Domowe keczupy
So, 20.12 21:45
Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy
Nd, 21.12 7:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki
Nd, 21.12 12:05
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe
Nd, 21.12 17:10