Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach
Śr, 12.03 7:00
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku
Śr, 12.03 7:10
Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi
Śr, 12.03 7:45
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Śr, 12.03 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu
Śr, 12.03 16:10
Okrasa łamie przepisy: Smak leśnego karpia
Śr, 12.03 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty
Śr, 12.03 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Czw, 13.03 12:00
Okrasa łamie przepisy: Szybki grill
Czw, 13.03 16:10
Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika
Czw, 13.03 18:40
i 1 późniejsza emisja