Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole
So, 05.07 7:15
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki
So, 05.07 7:35
Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia
So, 05.07 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza
So, 05.07 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska
So, 05.07 14:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
So, 05.07 15:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne
So, 05.07 17:10
Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
Nd, 06.07 7:50
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską
Nd, 06.07 12:00
Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska
Nd, 06.07 17:10