Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo
Pon, 03.11 7:05
Okrasa łamie przepisy: Warzywa ekologiczne
Pon, 03.11 7:40
Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki
Pon, 03.11 11:50
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem
Pon, 03.11 14:25
Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki
Pon, 03.11 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z milickich stawów
Pon, 03.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wieprzowina PQS
Pon, 03.11 19:10
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich
Pon, 03.11 21:55
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Buraczane trio
Wt, 04.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny
Wt, 04.11 14:25