Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
Pt, 02.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska
Pt, 02.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach
So, 03.05 7:10
Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku
So, 03.05 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Białe sosy
So, 03.05 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą
So, 03.05 8:40
Okrasa łamie przepisy: W śliwkowym sadzie
So, 03.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj
So, 03.05 14:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla
So, 03.05 16:20
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska
So, 03.05 21:50
i 1 późniejsza emisja