Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze
Pon, 13.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny
Pon, 13.10 21:50
Okrasa łamie przepisy: Lekko i dietetycznie z królikiem
Wt, 14.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
Wt, 14.10 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika
Wt, 14.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Konkurs na najlepsze piersi
Wt, 14.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach
Wt, 14.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
Śr, 15.10 7:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców
Śr, 15.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza
Śr, 15.10 17:10