Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach
magazyn kulinarny Polska 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Nalewki owocowe stanowią część polskiej tradycji. Kucharz pokazuje, jak przyrządzić stek z antrykotu w glazurze z rokitnika oraz stek wołowy pieczony w sosie z trześni.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Schabowy z kością na grill
So, 09.08 7:30
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich
So, 09.08 7:35
Okrasa łamie przepisy: Na kiszkę do Supraśla
So, 09.08 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku
So, 09.08 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
So, 09.08 14:25
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
So, 09.08 15:25
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach
So, 09.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki
Nd, 10.08 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku
Nd, 10.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej
Nd, 10.08 17:10