Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol przygotuje potrawy z ryb, które kiedyś można było łowić w Wiśle. Będą to sandacz uparowany na cebuli duszonej z kwasem chlebowym, krokiety z ziemniaków i miętusa oraz zupa znana jako ślepe ryby.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol przygotuje potrawy z ryb, które kiedyś można było złowić w Wiśle. Będą to sandacz uparowany na cebuli duszonej z kwasem chlebowym, krokiety z ziemniaków i miętusa oraz zupa rybna, ale bez ryb, znana w niektórych kuchnia regionalnych jako ślepe ryby.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...