Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły
W skrócie
Karol przygotuje potrawy z ryb, które kiedyś można było łowić w Wiśle. Będą to sandacz uparowany na cebuli duszonej z kwasem chlebowym, krokiety z ziemniaków i miętusa oraz zupa znana jako ślepe ryby.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol przygotuje potrawy z ryb, które kiedyś można było złowić w Wiśle. Będą to sandacz uparowany na cebuli duszonej z kwasem chlebowym, krokiety z ziemniaków i miętusa oraz zupa rybna, ale bez ryb, znana w niektórych kuchnia regionalnych jako ślepe ryby.