Okrasa łamie przepisy: Biesiada z Bractwem Kurkowym

W skrócie
Znawca kuchni wybiera się do Krotoszyna na wspólne gotowanie z członkami Kurkowego Bractwa Strzeleckiego. W menu m.in. wędzone polędwiczki zamarynowane w igłach daglezji, czosnku i oliwie
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Znawca kuchni wybiera się do Krotoszyna na wspólne gotowanie z członkami Kurkowego Bractwa Strzeleckiego. W menu odcinka znalazły się m.in. wędzone polędwiczki zamarynowane w igłach daglezji, czosnku i oliwy oraz cynaderki królewskie, wzbogacone ogórkiem kiszonym i zagęszczone chlebem.