Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy

magazyn kulinarny Polska 2020  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol rusza na spływ Biebrzą. W pierwszej kolejności przyrządzi klopsiki ze szczupaka. Zaprezentuje też przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.

Oglądaj w telewizji

So 4.01 7:45
TVP Rozrywkalogo
Nd 5.01 7:20
TVP Rozrywkalogo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wyrusza na kulinarny spływ Biebrzą. Czeka go spore wyzwanie, ponieważ na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego nie można używać otwartego ognia. Będzie musiał zatem wykazać się kreatywnością i przygotować pyszne dania na zimno. Wykorzysta do nich ryby słodkowodne występujące w polskich rzekach. W pierwszej kolejności mistrz kuchni przyrządzi klopsiki ze szczupaka, które poda wraz z misą sałat. Zaprezentuje także przepisy na pstrąga z zimnym rosołem z czerwonego buraka oraz tatara ze szczupaka z marynowanym kalafiorem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...