Ewa gotuje (425)
W skrócie
Ewa przyrządzi chłodnik z żółtych pomidorów, melona i papryki. W ramach dania głównego poda udka z kurczaka. Na deser zaś zaproponuje ciasto jabłkowe. Prowadząca pokaże również, jak przygotować ajvar.
Oglądaj w telewizji
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
W pierwszym odcinku nowej serii Ewa przyrządzi chłodnik z żółtych pomidorów, melona i papryki inspirowany andaluzyjskim gazpacho. W ramach dania głównego poda udka z kurczaka zaprawiane w solance, marynowane na orientalną nutę i pieczone na ruszcie. Na deser zaś zaproponuje ciasto jabłkowe. Prowadząca pokaże również, jak przygotować ajvar, czyli bałkańską pastę z pieczonej, czerwonej papryki i bakłażana.