Ewa gotuje (518)

W skrócie
Gospodyni poda minestrone, a także piersi kurczaka zapiekane z plastrami mozzarelli i pomidorów, tworzącymi sałatkę caprese. Z kolei na deser zaproponuje sernik na zimno a'la straciatella
Oglądaj w telewizji

Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Prowadząca przygotowuje dania wywodzące się z kuchni włoskiej. Podaje klasyczną zupę jarzynową, minestrone, a także piersi kurczaka zapiekane z plastrami mozzarelli i pomidorów, tworzącymi słynną sałatkę caprese. Z kolei na deser Ewa Wachowicz zaproponuje sernik na zimno a'la straciatella