Ewa gotuje (518)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Gospodyni poda minestrone, a także piersi kurczaka zapiekane z plastrami mozzarelli i pomidorów, tworzącymi sałatkę caprese. Z kolei na deser zaproponuje sernik na zimno a'la straciatella

Oglądaj w telewizji

Pt 3.01 3:15
Polsat 2logo

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Prowadząca przygotowuje dania wywodzące się z kuchni włoskiej. Podaje klasyczną zupę jarzynową, minestrone, a także piersi kurczaka zapiekane z plastrami mozzarelli i pomidorów, tworzącymi słynną sałatkę caprese. Z kolei na deser Ewa Wachowicz zaproponuje sernik na zimno a'la straciatella

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...