Ewa gotuje (519)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Gospodyni zrobi maślany krem z pieczonych kartofli, czosnku i cebuli. Na drugie danie zaproponuje ragout z udźca indyka z kurkami. Z kolei na deser będzie błyskawiczny sernik z malinami.

Oglądaj w telewizji

So 4.01 2:45
Polsat 2logo

Opis

W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.

Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków. Z tego względu autorka programu zrobi maślany krem z pieczonych kartofli, czosnku i cebuli. Zupę poda z kleksem kwaśnej śmietany i skórką cytryny. Na drugie danie zaproponuje ragout z pieczonego udźca indyka z kurkami. Z kolei na deser będzie błyskawiczny sernik z malinami. Na koniec programu Ewa Wachowicz upiecze ziemniaki w wypełnionym żarem palenisku.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...