Ewa gotuje (519)
W skrócie
Gospodyni zrobi maślany krem z pieczonych kartofli, czosnku i cebuli. Na drugie danie zaproponuje ragout z udźca indyka z kurkami. Z kolei na deser będzie błyskawiczny sernik z malinami.
Oglądaj w telewizji
Opis
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły.
Jesień to doskonała pora roku na potrawy z ziemniaków. Z tego względu autorka programu zrobi maślany krem z pieczonych kartofli, czosnku i cebuli. Zupę poda z kleksem kwaśnej śmietany i skórką cytryny. Na drugie danie zaproponuje ragout z pieczonego udźca indyka z kurkami. Z kolei na deser będzie błyskawiczny sernik z malinami. Na koniec programu Ewa Wachowicz upiecze ziemniaki w wypełnionym żarem palenisku.