Ewa gotuje (469)
W skrócie
W tym roku Ewy Wachowicz obchodzi dwa jubileusze: 30 lat temu zdobyła tytuł miss, a 15 lat później nagrała materiał do 'Ewa gotuje'. Z tej okazji prowadząca sięga po trzy sprawdzone receptury.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.
W tym roku Ewy Wachowicz obchodzi dwa jubileusze: 30 lat temu zdobyła tytuł Miss Polonia, a 15 lat później nagrała materiał do autorskiego, kulinarnego programu "Ewa gotuje". Z tej okazji prowadząca sięga po trzy sprawdzone receptury oraz produkty, których wielokrotnie już używała przed kamerami. Pierwszym przygotowanym przez nią daniem jest rosół królewski z pieczarkami, jajkiem poszetowym i smażoną wątróbką. Główną potrawą posiłku jest ryba. W pierwszym odcinku programu, który ukazał się w grudniu 2007 roku, Ewa przyrządziła wigilijnego karpia. Tym razem zaserwuje go inaczej - w formie gołąbków w kapuście, które poda z sosem grzybowym. Deser stanowić będą ciasteczka słoneczka oraz tort.