Ewa gotuje (367)

magazyn kulinarny Polska 2019  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca odwiedza nadbałtycki port rybacki. Ugotuje żurek na wywarze rybnym. Jako danie główne poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Ewa spędza kolejny weekend nad Bałtykiem. Tym razem odwiedzi port rybacki. To miejsce jest doskonale znane nie tylko mieszkańcom miasta, ale także wczasowiczom i kuracjuszom, którzy przed powrotem do domu chcą nabyć świeżą rybę. Po powrocie na kwaterę Ewa ugotuje żurek na wywarze rybnym. W ramach dania głównego poda kacze udka pieczone na soli. Na deser będą jagodzianki, czyli drożdżówki z borówkami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...