Okrasa łamie przepisy: Zielona kuchnia

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa gości w jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Przygotowuje m.in. sałatkę rybną z podpieczonym łososiem i krokiety z ciecierzycy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Wraz z końcem zimy zwiększa się ochota na spożywanie lżejszych potraw, najlepiej w towarzystwie nowalijek. W tym odcinku Karol Okrasa zabiera widzów do jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Tu jest zielono i smacznie przez cały rok. W niezwykłej scenerii mistrz kuchni przygotuje: sałatę rybną z podpieczonym łososiem, krokiety z ciecierzycy w kremowym sosie śledziowym i sałatkę z gotowanego kurczaka ze świeżymi warzywami i orientalnym sosem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...