Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia

W skrócie
Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone żeberka.
Oglądaj w telewizji


Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone na ruszcie żeberka wieprzowe z serem. Trzecia propozycja, wegańska, będzie zawierać mięso sojowe i ser.