Smakuj świat z Pascalem (6/10)

reality show Polska 2012  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Pascal Brodnicki kontynuuje podróż po Krecie. Uczy się przyrządzać kserotigana (deser przypominający faworki) i tzatziki. Na południu wyspy łowi ośmiornicę i gotuje ją na rybackim kutrze

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Pascal Brodnicki ponownie wyrusza w podróż w poszukiwaniu przysmaków z całego świata. Tym razem uda się m.in. do Gruzji, Meksyku i na Maderę. Próbować tam będzie lokalnych smakołyków, takich jak baranie jądra, czy naleśniki z mrówkami. Egzotyczna kuchnia zainspiruje go do stworzenia dań, które można zrobić również w Polsce. Dowiemy się, jak przyrządzić gruziński gulasz i meksykańska enchiladę.

Pascal Brodnicki kontynuuje swoją podróż po Krecie. Uczy się przyrządzać kserotigana - tradycyjny deser przypominający faworki - oraz tzatziki. Na koniec kucharz wyrusza na południe wyspy, by tam złowić ośmiornicę i ugotować ją na rybackim kutrze

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...