Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie
magazyn kulinarny
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Pt, 08.08 11:35
Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku
Pt, 08.08 12:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca
Pt, 08.08 17:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta
Pt, 08.08 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze
Pt, 08.08 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Schabowy z kością na grill
So, 09.08 7:30
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich
So, 09.08 7:35
Okrasa łamie przepisy: Na kiszkę do Supraśla
So, 09.08 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku
So, 09.08 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
So, 09.08 14:25