Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta

W skrócie
Karol spotyka Krystynę Łuczyńską, która hoduje perliczki i potrafi je przyrządzić na wiele sposobów. Z jej pomocą pokazuje, w jaki sposób przygotować potrawy z tego szlachetnego drobiu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza gminę Kurzętnik w województwie warmińsko-mazurskim, gdzie spotyka Krystynę Łuczyńską, która hoduje perliczki i potrafi je przyrządzić na wiele sposobów. Z jej pomocą pokazuje, w jaki sposób przygotować ciekawe potrawy z tego szlachetnego drobiu, m.in. perliczkę w sosie z zielonego pieprzu.