Ewa gotuje (275)
W skrócie
Na pierwsze danie prowadząca podaje chłodnik na botwince z cielęciną, jajkiem i rzodkiewką. Później przygotuje bryzol z masłem ziołowym, młodymi ziemniaczkami, pieczarkami i cebulką.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Na pierwsze danie Ewa podaje chłodnik na botwince - z cielęciną, jajkiem i rzodkiewką. Później przygotuje bryzol z masłem ziołowym, młodymi ziemniaczkami, pieczarkami i cebulką. Na deser upiecze eklery z kremem czekoladowym i złotym pudrem.