Ewa gotuje (242)
W skrócie
Ewa Wachowicz przyrządzi pulpety w sosie chrzanowym, podane z kaszą jęczmienną oraz sałatką na bazie szpinaku, sałaty lodowej z dodatkiem mandarynek i boczku. Na deser prowadząca upiecze babeczki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz przyrządzi dziś pyszne pulpety w sosie chrzanowym, podane z kaszą jęczmienną oraz sałatką na bazie szpinaku, sałaty lodowej z dodatkiem mandarynek i smażonego boczku. Klopsiki można zrobić zarówno z mięsa wieprzowego, jak i z drobiu. Tym razem prowadząca wybierze udziec z indyka. Na deser gospodyni programu upiecze rumowo-imbirowe babeczki z kremem czekoladowym.