Food NetworkProgram TV na Niedziela 21.09.2025
6:00 |
![]() Katarzyna Bosacka podpowie widzom, na co zwracać uwagę przy zakupie frytek, a także doradzi, w jaki sposób przygotować tę popularną potrawę, aby była smaczna, a przede wszystkim zdrowa.
|
---|---|
6:35 |
![]() Dowiemy się, co sprawia, że serca, żołądki, wątróbki i salcesony są lubiane przez Polaków. Katarzyna Bosacka zaprosi Grzegorza Łapanowskiego. Z nim ruszy na poszukiwania smacznych podrobów.
|
7:10 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
|
7:55 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Prowadzący zaprasza widzów do karczmy na toskańskich wzgórzach, którą od czterech pokoleń prowadzi jego rodzina. To tam przyrządza gulasze i pieczenie.
|
|
|
8:35 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
9:45 |
![]() Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
|
10:30 |
![]() Pizza, hamburgery i hot dogi coraz częściej lądują na stołach Polaków. Kasia weźmie pod lupę zdrowe i niezdrowe dodatki. W wyborze idealnej pizzy sklepowej pomogą jej finaliści programu 'Master Chef'.
|
11:15 |
![]() Szef kuchni Tomasz Jakubiak odwiedzi mieszkania trzech dziewczyn. Pierwsze należy do romantyczki Dominiki. Drugie zajmuje energiczna przedszkolanka Ewelina, trzecie - Magdalena, która marzy o miłości.
|
12:15 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
12:50 |
![]() Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
13:25 |
![]() Piotr i Karolina otworzyli lokal na nowym osiedlu w Swarzędzu. Początkowo restauracja Bajkowa miała licznych gości. Sytuacja uległa pogorszeniu. Właściciele są sfrustrowani. Muszą dopłacać do biznesu.
|
14:25 |
![]() Właścicielka restauracji, Fang, jest rodowitą Chinką. Do Polski przyjechała w 1997 roku jako trener tenisa stołowego. Dwa lata temu otworzyła własny lokal - dla drugiego męża. Youn nagle zmarł...
|
15:25 |
![]() Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
16:00 |
![]() Molly Yeh, autorka książek kucharskich i blogerka kulinarna, prowadzi spokojne życie na wsi. W swojej kuchni przygotowuje potrawy inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem.
|
16:30 |
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. Odwiedza lokale z tradycyjnymi amerykańskimi daniami podanymi w nowej odsłonie. Uczy się je przyrządzać.
|
17:05 |
Restaurator Guy Fieri ponownie wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najlepszego jedzenia. Odwiedza lokale z tradycyjnymi amerykańskimi daniami podanymi w nowej odsłonie. Uczy się je przyrządzać.
|
17:40 |
![]() Finał. Zanim jednak troje najlepszych uczestników przygotuje swoje menu degustacyjne, do kuchni powrócą pasjonaci kulinariów, którzy podczas tej edycji pożegnali się już z programem.
|
19:05 |
![]() Tym razem ekipa przybywa do pięknego Elbląga. W sąsiedzkie szranki stają Ewelina z mieszkającym w klatce obok Piotrem. Ich przeciwnikiem jest Rafał, zawzięty fryzjer z okolicy, wspierany przez Anię.
|
20:05 |
Armando przemierza Pingodong w poszukiwaniu świeżych owoców morza. Mierzy się z burzliwymi wodami. Przezwycięża swoją chorobę morską, by złowić cenione stworzenia. Zdradza sekrety słodkiego flanu.
|
20:40 |
Armando zdradza, jak trafić przez żołądek do serca. Rusza do Hualian, gdzie odwiedza hodowcę świń, który traktuje swoje zwierzęta po królewsku. Przedstawia też przepis koktail truskawkowy.
|
21:15 |
![]() Szefowie kuchni stają do kulinarnych pojedynków, w których dozwolone są sabotaż i podstęp. Każdy z uczestników otrzymuje 25 tys. dol. Może je wydać, by zdobyć przewagę albo pokrzyżować plany rywali.
|
22:20 |
![]() Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
23:40 |
Gabriele Bonci przychodzi z pomocą trzem zmagającym się z problemami piekarzom pizzy i chleba w jednym z włoskich miast. Prowadzący wybiera dwóch kucharzy, którzy biorą udział w pojedynku.
|
0:55 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
2:00 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
2:35 |
![]() Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
3:00 |
![]() Tomasz Jakubiak odwiedza bistro mięsne w Warszawie, prowadzone przez Jurka Sobieniaka. Według gości podawana jest tu najlepsza kanapka z pastrami. Widzowie przekonają się, jak jest ona przyrządzana.
|
3:25 |
![]() Tomasz odwiedza w Kamieniu Pomorskim smażalnię i wędzarnię ryb Natalii Zubowicz. Jej lokal słynie z autorskiego przepisu na łososia. Prowadzący uda się na połów ryb. Następnie przyrządzi zapiekankę.
|
3:50 |
![]() Asia uwielbia rozmawiać z ludźmi i marzy o prawdziwej miłości. Do walki o względy rozgadanej dziewczyny stanie Kamil, pasjonat motoryzacji. Jest również specjalistą w dziedzinie tatuaży.
|
4:40 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają 20 minut na przygotowanie swojego dania, a musi ono wyglądać wyjątkowo.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.