Food NetworkProgram TV na Sobota 26.07.2025
6:00 |
![]() Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
---|---|
6:35 |
![]() Katarzyna Bosacka przygląda się gotowym wyrobom cukierniczym. Kontrole sanepidu i inspekcji handlowej nie zachęcają jednak do tego. Odkryły m.in. rój os na lukrze, brud i przeterminowane półprodukty.
|
7:10 |
![]() Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
|
7:45 |
![]() Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
|
|
8:20 |
![]() Aż 36% rodaków deklaruje, że spożywa smażone potrawy. Jednak niewiele osób wie, że taka obróbka jedzenia zmienia strukturę białek w pożywieniu i niszczy enzymy. To z kolei zwiększa ryzyko otyłości.
|
9:05 |
![]() Katarzyna Bosacka odwiedza rodzinę, której członkowie cierpią na otyłość. Z pomocą dietetyczki zachęci ich do zmian. Fizjoterapeuta Paweł Zawitkowski powie, z czym wiąże się brak ruchu dzieci.
|
9:50 |
![]() W studiu pojawi się prawdziwa scena, na której wystąpi muzyczna gwiazda, Roksana Węgiel. Zaśpiewa swój przebój 'Anyone I Want To Be', by zagrzać uczestników do walki podczas pierwszego zadania.
|
11:20 |
![]() Marta jest kelnerką w góralskiej gospodzie i lubi swoją pracę, ale kiedy zamyka oczy, widzi siebie jako wedding plannerkę. Chciałaby poznać "wysokiego bruneta z szeroką klatą" i odrobinę szalonego.
|
12:20 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
13:30 |
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
|
14:05 |
Guy Fieri zaprasza znajomych kucharzy do swojej plenerowej kuchni na rustykalnym ranczu. Czeka ich popołudnie wypełnione gotowaniem i wymianą kulinarnych doświadczeń.
|
14:40 |
Dwóch profesjonalnych kucharzy rywalizuje ze sobą, szykując dania restauracyjne z resztek znalezionych w domowych lodówkach prawdziwych rodzin. W wyborze zwycięzcy pomagają sławni goście.
|
15:40 |
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
16:15 |
Wielokrotnie nagradzana blogerka i autorka bestsellerowych książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się z widzami swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
16:50 |
![]() Kolejna odsłona konkursu, w którym liczą się umiejętności, szybkość i pomysłowość. Szefowie kuchni rywalizują przed ekspertami. Zawodnicy muszą przeobrazić koszyk składników w niezwykłe potrawy.
|
17:50 |
Bobby Flay, Anne Burrell i Jet Tila wybierają zawodników do swoich drużyn BBQ. Mają za zadanie mistrzowsko przygotować grillowane potrawy, ale muszą się też zmierzyć ze sztuką wędzenia.
|
18:50 |
![]() Katarzyna Bosacka przekona się, co można znaleźć w sałatkach ze sklepu i surówkach z restauracyjnego menu. Odkryje też, z czego składa się sos ziołowy i co zawierają w sobie inne dodatki do sałatek.
|
19:35 |
![]() Tym razem Jagna Niedzielska odwiedza Monikę i jej synową. Wspólnie z nimi przygotowuje szybką, ale wyjątkowo zdrową przekąskę. Gospodyni programu sprawdza także, na ile dań można przerobić rosół.
|
20:05 |
![]() Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
|
20:40 |
![]() Szef kuchni Emmanuel Stroobant pokazuje przyjaciołom, jak przygotować 36 wyjątkowych dań, które okazały się ważne w jego życiu - od najpopularniejszych potraw z restauracji po ulubione przysmaki.
|
21:15 |
![]() W Wałczu Andrzej otworzył restaurację Blue Moon. Wystrój wnętrza stworzył projektant, a właściciel zainwestował w najlepszych pracowników. Mimo tych starań w lokalu wciąż nie ma gości.
|
22:20 |
![]() W Lwówku Wielkopolskim nie ma wielu restauracji, dlatego Marlena i Jarek postanowili otworzyć własny lokal. Interes zapowiadał się obiecująco. Wszystko zmieniło jedno z komunijnych przyjęć.
|
23:20 |
![]() Prowadzą prezentuje widzom przepisy, które zadowolą dzieci i dorosłych. Przygotowuje chleb tostowy, klopsiki i kanapki z omletem z cukinii.
|
23:55 |
![]() Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
0:30 |
![]() Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
1:05 |
![]() Katarzyna Bosacka przygląda się gotowym wyrobom cukierniczym. Kontrole sanepidu i inspekcji handlowej nie zachęcają jednak do tego. Odkryły m.in. rój os na lukrze, brud i przeterminowane półprodukty.
|
1:40 |
![]() Marta jest kelnerką w góralskiej gospodzie i lubi swoją pracę, ale kiedy zamyka oczy, widzi siebie jako wedding plannerkę. Chciałaby poznać "wysokiego bruneta z szeroką klatą" i odrobinę szalonego.
|
2:40 |
|
3:35 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
4:30 |
![]() Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
|
5:05 |
![]() Eddie Jackson zaprasza pasjonatów gotowania do starcia z uznanymi szefami kuchni. Jeden głos od przypadkowych degustatorów może zaważyć na tym, że amator sztuki kulinarnej wygra 5 tysięcy dolarów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.