Food NetworkProgram TV na Niedziela 13.04.2025
| 6:00 |
Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
|---|---|
| 6:35 |
Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
| 7:10 |
Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.
|
| 7:45 |
Anna Starmach pokazuje potrawy wielkanocne. Zaczyna gotowanie od zupy chrzanowej. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Mistrzyni kuchni przyrządza zatem królika w śmietanie.
|
|
|
|
| 8:20 |
Katarzyna Bosacka rozważy, co warto jeść na śniadanie. Dietetycy są zgodni, że jest to najważniejszy posiłek dnia. Ma zapewnić energię na wiele godzin. Druga część programu poświęcona jest mydłom.
|
| 9:05 |
W tym odcinku będzie mowa o słodyczach określanych jako lekkie i fit. Publiczność pozna skład tych produktów. Eksperyment pokaże, co lepiej sprawdza się jako źródło energii - baton czy banan.
|
| 9:50 |
Z badań wynika, że ponad 40% rodaków ma za sobą próbę odchudzania z pomocą diety. Ci niecierpliwi decydują się na restrykcyjne diety. Specjaliści oceniają, czy przynosi to zamierzone skutki.
|
| 10:35 |
W sklepach jest duży wybór gotowych dań. Producenci oferują m.in. gołąbki, sajgonki, krokiety, flaki, pizzę czy pyzy. Katarzyna Bosacka i eksperci wyjaśnią, na co zwracać uwagę przy wyborze obiadu.
|
| 11:20 |
Łukasz jest singlem, ale utrzymuje, że zna się na kobietach. W wolnym czasie uprawia sporty ekstremalne. Zainteresować go swoim menu spróbuje Wiktoria. Drugą kandydatką jest Iryna, pasjonatka podróży.
|
| 12:20 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
| 12:55 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
| 13:30 |
Na gdańskim osiedlu Przymorze mieści się restauracja węgierska Czardasz. Istniejący już od 50 lat lokal cieszył się popularnością w czasach PRL-u. Obecnie brakuje w nim gości. Konieczne są zmiany.
|
| 14:30 |
Na warszawskim Mokotowie działa niewielka gruzińska restauracja Tbilisi. Została stworzona przez panią Zinę. Po jej śmierci interes przejęły trzy córki, ale nie powtórzyły sukcesu matki.
|
| 15:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 16:05 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 16:35 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
| 17:10 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
| 17:40 |
Uczestnicy odwiedzają Dijon, znane z produkcji musztardy. Zostają oni zaproszeni do restauracji z gwiazdką Michelin. Muszą stworzyć autorskie danie, w którym musztarda będzie grać główną rolę.
|
| 19:05 |
W Gdańsku swoich sił w organizacji domówek próbują dwie drużyny przyjaciół i sąsiadów. Mama z córką, Sylwia i Jowita rywalizują z parą przyjaciółek i sąsiadek, Klaudią i Anią. Wszystkie chcą wygrać.
|
| 20:05 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
| 20:40 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
| 21:15 |
Eric Adjepong zaprasza najlepszych szefów kuchni do podziemnej gry kulinarnej. Każdy z uczestników wnosi do puli 5 tysięcy dolarów i staje do zaciętej rywalizacji w trzech rundach.
|
| 22:15 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 22:50 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 23:25 |
Anna Starmach przyrządza żur na domowym zakwasie. Udowadnia, że wbrew pozorom jest to bardzo prosta zupa. Na drugie danie proponuje kaczkę z jabłkami. Podpowiada, jak przygotować aromatyczny farsz.
|
| 23:55 |
Anna Starmach pokazuje potrawy wielkanocne. Zaczyna gotowanie od zupy chrzanowej. Uczta wielkanocna to jednak przede wszystkim festiwal mięs. Mistrzyni kuchni przyrządza zatem królika w śmietanie.
|
| 0:30 |
Kurczak jest mięsem lubianym, a co ważniejsze chudym i zdrowym. Olga i Agata zaproponują trzy przepisy, które zrewolucjonizują naszą kuchnię.
|
| 1:05 |
Agata radzi, na jakim oleju najlepiej smażyć placki, a Olga ujawnia kilka ciekawostek na temat zastosowania ziemniaka. Proponują trzy rodzaje placków, które zadowolą nawet wybredne gusta.
|
| 1:40 |
Łukasz jest singlem, ale utrzymuje, że zna się na kobietach. W wolnym czasie uprawia sporty ekstremalne. Zainteresować go swoim menu spróbuje Wiktoria. Drugą kandydatką jest Iryna, pasjonatka podróży.
|
| 2:40 |
Walenty odwiedza swojego kolegę z Kielc, Marcina, z którym gotuje kolejne zaskakujące dania. Na ruszcie ze znalezionej na złomowisku beczki razem przyrządzają kanapkę z przeponą wołową i ostrym sosem.
|
| 3:15 |
W Bystrzycach Walenty odwiedza hodowlę owiec. Przyrządza dwa różne dania śniadaniowe: jajecznicę z mózgiem oraz jądra baranie z cebulą. Następnie gotuje kwaśną zupę z płucek i serca jagnięcia.
|
| 3:50 |
Tadeusz Müller tym razem zgłębi tajemnice, jakie skrywa popularna marchewka. Prowadzący m.in. porozmawia z Bogusławem, uprawiającym marchew w Umiastowie niedaleko Ożarowa Mazowieckiego.
|
| 4:25 |
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
|
| 5:00 |
Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.














