Food NetworkProgram TV na Sobota 12.04.2025
6:00 |
![]() W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
|
---|---|
6:35 |
![]() Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
7:45 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
|
|
8:20 |
![]() Kasia Bosacka bierze pod lupę masło. Sprawdza, czy zawarty w nim tłuszcz rzeczywiście wywołuje choroby serca oraz jak na ludzki organizm wpływa cholesterol. Dowiaduje się, kto powinien unikać masła.
|
9:05 |
![]() Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak powinna być oznakowana żywność ekologiczna oraz kto wydaje certyfikaty świadczące o jej jakości. W segmencie poświęconym kupowaniu będzie mowa o walizkach.
|
9:50 |
![]() Uczestnicy odwiedzają Dijon, znane z produkcji musztardy. Zostają oni zaproszeni do restauracji z gwiazdką Michelin. Muszą stworzyć autorskie danie, w którym musztarda będzie grać główną rolę.
|
11:20 |
![]() Paweł spotyka się z przyjaciółmi, mimo to czuje, że czegoś mu w życiu brak. Jest bowiem singlem od zawsze i od pewnego czasu mu to coraz bardziej doskwiera. Miłości postanowił poszukać w programie.
|
12:20 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
13:30 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:05 |
Michael Symon udowadnia, że przygotowywanie dań na grillu może być łatwe i przyjemne, a potrawy pełne smaku. Podczas gotowania wspomina kulinarne historie i zdradza najlepsze triki na grillowanie.
|
14:40 |
![]() Pięciu piekarzy otrzymuje koszyki ze składnikami, których muszą użyć w deserach. Na początek szykują ciasteczka przekładane nadzieniem. W drugiej rundzie zaprezentują wypieki z dodatkiem pianek.
|
15:40 |
![]() Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
|
16:45 |
![]() Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
17:50 |
Robert Irwin podejmie się pozornie niemożliwych do wykonania zadań. Będzie musiał przygotować i podać grupom oczekujących i głodnych gości pyszne posiłki przed upływem wyznaczonego czasu.
|
18:50 |
![]() Kasia wyjaśnia, czy produkty ekologiczne mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe. Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w 95% wyprodukowano ze składników ekologicznych.
|
19:35 |
![]() Batony są popularną i łatwo dostępną przekąską. Katarzyna Bosacka przyjrzy się dostępnym na naszym rynku batonom i pomoże wybrać te, które posiadają również wartości odżywcze.
|
20:05 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
20:40 |
Malezyjskie gwiazdy uczą się gotować od znanych szefów kuchni, przygotowując wyjątkowe kolacje dla swoich przyjaciół lub rodziny.
|
21:15 |
![]() W Kamieńcu Wrocławskim Sebastian z narzeczoną otworzyli Restaurację Filmową. Z nazwą lokal wiąże jedynie parę zakurzonych rekwizytów. Szef kuchni lubi postawić na swoim, co rodzi wiele konfliktów.
|
22:20 |
![]() 23-letnia Patrycja została właścicielką restauracji. Kobiecie brakuje doświadczenia w prowadzeniu tego typu lokalu. Interes co miesiąc przynosi straty, do czego dochodzą konflikty z pracownikami.
|
23:20 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
23:55 |
![]() Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
0:30 |
![]() W kolejnym odcinku Olga i Agata proponują miłośnikom orientalnych smaków kebab z kurczaka z odchudzonym sosem tzatzyki i chlebkiem lavash. Są i inne propozycje, jak domowy hamburger i pizza.
|
1:05 |
![]() Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
|
1:40 |
![]() Paweł spotyka się z przyjaciółmi, mimo to czuje, że czegoś mu w życiu brak. Jest bowiem singlem od zawsze i od pewnego czasu mu to coraz bardziej doskwiera. Miłości postanowił poszukać w programie.
|
2:40 |
![]() Walenty odwiedza restaurację Szamma w Gliwicach. Pracującym tam kucharzom przywozi wołowe i końskie penisy. Nie wywołuje tym zaskoczenia, gdyż w menu można znaleźć m.in. żelki z penisów jeleni.
|
3:15 |
![]() Walenty i jego kolega Kuba urządzają grilla. Na ruszt, zamiast zwyczajnej kiełbasy, wrzucają... gołębie. Ptaki otrzymują od hodowcy spod Krakowa. Z piersi przyrządzają szaszłyki, a z korpusów rosół.
|
3:50 |
![]() Tadeusz Muller porozmawia o sposobie uprawy i właściwościach pora z Krzysztofem Stecem, właścicielem gospodarstwa w Ołtarzewie. W jego szklarni przyrządzi sałatkę z pora i fasoli podaną z kurkami.
|
4:25 |
![]() Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
|
5:00 |
![]() Widzowie udają się w podróż z Ching-He Huang. Wspólnie przeżyją kulinarną przygodę w jej rodzinnej Azji, gdzie mistrzyni kuchni odkrywa regionalne dania i tworzy własne przepisy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.