Rewolucja na talerzu (2/8)
W skrócie
Agata i Olga prezentują przepisy na smaczne i nietuczące pierogi. Pierwszy to pieczone pierogi z boczniakami. Kolejny - azjatyckie pierożki gotowane na parze z imbirem, kolendrą i chilli.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pierogi są potrawą lubianą i cenioną przez Polaków, jednak zapracowane panie domu nie zawsze mają czas na to, aby przygotować je samodzielnie. Agata i Olga tradycyjnie zaprezentują trzy przepisy na smaczne i nietuczące dania. Pierwsza propozycja to pieczone pierogi z grzybami. Prowadzące proponują, by farsz do nich przyrządzić na bazie boczniaków, które uchodzą za najzdrowsze z dostępnych na naszym rynku grzybów. Smak potrawy zostanie dodatkowo wzbogacony o orzechy włoskie. Kolejne przepis to azjatyckie pierożki gotowane na parze z dodatkiem imbiru, kolendry i chilli. Miłośnikom słodkości prowadzące proponują pierogi z nadzieniem śliwkowym, imbirem, miodem i migdałami.