Food NetworkProgram TV na Czwartek 27.02.2025
6:00 |
Marco przyrządza sałatkę owocowo-warzywną, pełną witamin i soli mineralnych. Wykorzystuje w niej jęczmień, który dostarcza sporą dawkę żelaza. Z kolei pasta z bakłażana ma właściwości przeciwzapalne.
|
---|---|
6:35 |
Marco Bianchi pokazuje, jakim rodzajem jedzenia pobudzić neurony i poprawić koncentrację. W menu proponuje owies, makrelę z kwasami omega-3, antystresowe awokado i buraki oraz kwercetynę z jabłek.
|
7:10 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
7:45 |
![]() Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
|
|
8:15 |
![]() Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
8:50 |
![]() Utalentowani szefowie kuchni walczą o szansę na pokonanie Bobby'ego Flaya. Jeden z nich zostaje wybrany do rywalizacji z mistrzem, a jego atutem może być danie z niespodzianką.
|
9:20 |
![]() Magda Gessler sprawdza, co oferuje Rezydencja Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Szef kuchni Mariusz Malinowski łączy smaki francuskie ze śląskimi. Serwuje m.in. tatar ze strusia.
|
9:55 |
![]() Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z jabłoni.
|
10:25 |
![]() Magda Gessler sprawdza, co oferuje Rezydencja Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Szef kuchni Mariusz Malinowski łączy smaki francuskie ze śląskimi. Serwuje m.in. tatar ze strusia.
|
11:00 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
11:35 |
![]() Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
12:10 |
![]() Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
|
13:15 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
|
14:15 |
![]() Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
|
15:15 |
![]() Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
|
16:15 |
![]() Prowadząca bierze pod lupę mięso z indyka. Wyjaśnia, czy jest ono zdrowsze od innych mięs i dzieli się przepisami na smaczne potrawy.
|
16:50 |
![]() Katarzyna Bosacka opowie nam wszystko o kawie. Dowiemy się między innymi, jak nie dać się oszukać nieuczciwym producentom.
|
17:25 |
![]() Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
18:00 |
![]() Jagna udaje się z wizytą do Alex i jej syna, aby wspólnie coś ugotować w duchu zero waste. Przy okazji podpowiada, jak zaoszczędzić nawet 50 zł rocznie na gotowaniu wody na herbatę.
|
18:35 |
![]() Blogerka i autorka książek kucharskich, Ree Drummond, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami. Tworzy menu na każdą okazję: od rodzinnych kolacji na ostatnią chwilę po eleganckie uroczystości.
|
19:05 |
![]() Jacek jest aktorem o hippisowskiej duszy. W programie będzie miał okazję spotkać się z Nadią. Opieka nad domem i ogrodem stanowi dla niej nie tylko źródło zarobku, ale i satysfakcji.
|
20:05 |
![]() W Żukowie na Kaszubach pani Ilona wybudowała okazałą drewnianą karczmę. Chciała, żeby był to rodzinny biznes i źródło utrzymania dla niej oraz dwójki jej dorosłych dzieci.
|
21:10 |
![]() Guy Fieri odwiedza St. Simons Island w Georgii, gdzie kosztuje specjałów barbecue. Następnie rusza do Los Angeles, gdzie tradycyjne włoskie delikatesy oferują kurczaka po parmeńsku.
|
21:45 |
![]() Guy Fieri rusza w trasę, by odwiedzić ulubione knajpki i sprawdzić, co się tam dzieje od czasu jego wizyty. Prowadzący chce wiedzieć, czy właściciele otworzyli nowe lokale i dodali nowe potrawy.
|
22:15 |
![]() Konrad studiuje medycynę, a w wolnym czasie dużo podróżuje. Interesuje się lotnictwem i bardzo chciałby zdobyć kiedyś uprawnienia pilota. Do programu zgłosił się w poszukiwaniu miłości.
|
23:20 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
0:20 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
0:55 |
![]() Kolejna odsłona konkursu kulinarnego, w którym liczą się umiejętności, szybkość oraz pomysłowość. Szefowie kuchni muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy.
|
1:55 |
![]() Uczestnicy losują karty. Na każdej są wytyczne, według których mają przyrządzić danie. Karty określają rodzaj potrawy, czas na jej przygotowanie oraz obowiązkowe składniki. Prowadzi Eric Adjepong.
|
2:45 |
![]() Robert Irvine i jego zespół wykorzystują swoją pomysłowość i zaangażowanie, aby pomóc właścicielom małych firm odmienić ich restauracje i życie.
|
3:35 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
4:20 |
![]() Polska jest jednym z największych producentów drobiu w UE. Nic dziwnego, że Polacy jedzą kurczaki w ogromnych ilościach. W paszy przemysłowych kurczaków znajdziemy mnóstwo wzmacniaczy i konserwantów.
|
4:55 |
![]() Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.