Kuchenne rewolucje (9/14)

W skrócie
W Żukowie na Kaszubach pani Ilona wybudowała okazałą drewnianą karczmę. Chciała, żeby był to rodzinny biznes i źródło utrzymania dla niej oraz dwójki jej dorosłych dzieci.
Oglądaj w telewizji

Opis
Magda Gessler to niekwestionowana królowa smaku i rewolucji. Jej doświadczenie oraz temperament zmieniły oblicze kilkudziesięciu restauracji w całej Polsce. "Kuchenne rewolucje" tym razem rozpoczynają trzynasty, bynajmniej nie pechowy sezon.
W niewielkiej miejscowości Żukowo na Kaszubach pani Ilona wybudowała okazałą drewnianą karczmę. Chciała, żeby był to rodzinny biznes i źródło utrzymania dla niej oraz dwójki jej dorosłych dzieci. Córka pani Ilony pełni wprawdzie funkcję menadżera restauracji, jednak jej prawdziwą pasją są narty. Każdej zimy pracuje jako instruktorka. Z kolei syn pani Ilony prowadzi własny biznes, ponieważ nie może porozumieć się z mamą odnośnie stylu zarządzania lokalem. Wszyscy pracownicy skarżą się na chaos, który wprowadzają właścicielka i jej dzieci. Często nie docierają do nich tak istotne informacje, jak rezerwacje czy menu zamówionych imprez. Pani Ilona nie potrafi znaleźć przyczyny problemów, jest bowiem przekonana, że wystrojowi lokalu i menu, w którym króluje dziczyzna, nic nie można zarzucić. Poprosiła więc o pomoc Magdę Gessler.