Kuchenne rewolucje: Łódź - Pizza i Kebab u Pancia (13)
W skrócie
Damian prowadzi znajdujący się w Łodzi lokal Pizza i Kebab u Pancia. Biznes nie przynosi spodziewanych zysków. Magda Gessler szybko znajdzie przyczynę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Królowa polskiej gastronomii już od trzynastu lat udowadnia, że zasługuje na swoje miano, nie bojąc się podejmowania wyzwań i ratując upadające biznesy. W tym sezonie Magda Gessler zaprowadzi wiosenne porządki m.in. w Mielcu, Wrocławiu czy Witnicy. Pomocy nie odmówi również restauracji bałkańskiej w Grodzisku Wielkopolskim oraz lokalom w Komornikach, Kielcach i Trzcielu. Okaże się, czy kuchenne rewolucje przyniosą wszystkim upragniony sukces.
Dzielnica Retkinia znajduje się w zachodniej części Łodzi, ma siedemdziesiąt tysięcy mieszkańców. Pośród wysokich bloków działa lokal Pizza i Kebab u Pancia, którego właścicielem jest 24-letni Damian, nazywany właśnie Panciem. Młody mężczyzna przeniósł się do Łodzi, by tu studiować, ale też pracować - u siebie, robiąc dla innych swoje ulubione kebaby. Na początku otrzymał finansowe wsparcie od mamy, odbył szkolenie u znajomego Turka, po czym otworzył pierwszy biznes. Sam produkuje placki oraz sosy, podaje dobrej jakości mięso. To wszystko wydaje się przepisem na sukces. Tymczasem mimo wsparcia starszej siostry z mężem mających doświadczenie w prowadzeniu własnego biznesu, lokal nie przynosi spodziewanych zysków. Kiedy na miejsce przyjedzie Magda Gessler, przekona się, że Pancio nie jest przypadkowym pseudonimem. Damian nie widzi własnych błędów, nie potrzebuje marketingu, gdyż stawia na pocztę pantoflową. Ekspertka musi sprowadzić go na ziemię, a potem naprawić.