Food NetworkProgram TV na Niedziela 26.05.2024
| 6:00 |
Anna prezentuje potrawy dla amatorów kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Zdradza przepis na pożywny omlet. Na obiad przygotuje kurczaka z pieczonymi warzywami. Na koniec propozycja dla amatorów ryb.
|
|---|---|
| 6:35 |
Anna Starmach podpowie, jak szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Batony owsiane zapewnią energię na cały dzień. Sałatka z soczewicy z awokado i oscypkiem jest bardzo zdrowa.
|
| 7:10 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 7:45 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
|
|
|
| 8:20 |
Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
|
| 9:05 |
Polskie nastolatki są w czołówce najgrubszych dzieci w Europie. Połowa je słodycze i pije napoje gazowane kilka razy w tygodniu. Dietetyczka Anna Jelonek powie, jak sprawić, by pokochały one warzywa.
|
| 9:50 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
| 10:25 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
| 11:00 |
Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
| 11:35 |
Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
| 12:10 |
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
| 12:45 |
Odcinek poświęcony samym najbardziej kontrowersyjnym zestawieniom smaków. Wśród nich będą takie, które początkowo mogą przestraszyć, jak i kombinacje idealne na randkę.
|
| 13:20 |
Nie każda potrawa zachęca do jedzenia. Istnieją takie przekąski, które zapachem i wyglądem mogą wywoływać mdłości, a nawet doprowadzić do omdlenia. Nie zabraknie dań, które rozpalą wszystkie zmysły.
|
| 13:55 |
Widzowie poznają najpopularniejszą potrawę na całym świecie. Twórcy wyjaśnią również, z jakiego powodu Polacy tak uwielbiają włoską pizzę oraz ujawnią tajemnicę amerykańskiego brownie.
|
| 14:30 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 15:05 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 15:40 |
Michel Moran gości w programie Rafała Grabiasa, znanego z otwartości i autentyczności bohatera 'Królowych życia'. Razem przygotują faszerowaną cukinię w sosie pomidorowym oraz mus z awokado.
|
| 16:15 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 16:50 |
Młodzi kucharze na początek upieką bagietki oraz bajgle. Zostają połączeni w pary. Do jurorów dołączy Rozkoszny. W dogrywce wyzwaniem będzie przygotowanie włoskiego dania - arancini.
|
| 18:15 |
Co czwarty zapracowany Polak kupuje gotowe dania obiadowe. Potrawy z działu garmażeryjnego nie tylko tuczą, ale pełne są zbędnych chemicznych dodatków. Kasia zabierze widzów na wycieczkę.
|
| 19:00 |
Polskie nastolatki są w czołówce najgrubszych dzieci w Europie. Połowa je słodycze i pije napoje gazowane kilka razy w tygodniu. Dietetyczka Anna Jelonek powie, jak sprawić, by pokochały one warzywa.
|
| 19:45 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 20:20 |
Eduardo Garcia robi z pełnoziarnistej mąki pszenicznej rustykalny makaron pappardelle. Serwuje go z pikantnym ragout z pomidorów, bazylii i mięty.
|
| 20:55 |
Eduardo Garcia to pochodzący z Montany szef kuchni i miłośnik przyrody. Jest gospodarzem serii kulinarnej inspirowanej miłością do natury. Przyrządzone przez niego posiłki to okazja do świętowania.
|
| 21:30 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
| 22:05 |
Michael Symon próbuje zachęcić wszystkich do przygotowywania łatwych kolacji na świeżym powietrzu. Prowadzący dzieli się z widzami programu wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi grillowania.
|
| 22:40 |
Jonathan Bennett zaprasza szefów kuchni do sentymentalnej rywalizacji. Przygotują oni dania ze składników królujących w latach 70. XX w. Pojawią się też japońskie naleśniki sufletowe.
|
| 23:40 |
Podczas ostatniej kolacji finaliści tworzą menu degustacyjne, które prezentuje ich wymarzony koncept restauracji.
|
| 0:40 |
Tom i Henry jadą do zabytkowego miasta Winchester. Przyrządzą tam angielskie pesto z rzeżuchy oraz odwiedzą miejsce, gdzie po raz pierwszy na Wyspach zaczęto uprawiać borówki.
|
| 1:40 |
Prowadząca Lorraine Pascale sprawdza, czy utalentowany piekarz domowy może wyprzedzić profesjonalistę, czy też zawodowcy mają umiejętności, których żaden amator nie mógłby dorównać.
|
| 2:35 |
W każdym odcinku Alex Guarnaschelli wyzywa na kulinarne pojedynki czwórkę kucharzy. Tym razem jest w Las Vegas w Nevadzie. Każdy uczestnik rywalizacji musi zamienić pikantne danie w słodkie śniadanie.
|
| 3:20 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 3:45 |
Podczas ostatniej kolacji finaliści tworzą menu degustacyjne, które prezentuje ich wymarzony koncept restauracji.
|
| 4:30 |
Odcinek poświęcony efektowi jo-jo. Monika, której udało się zrzucić 35 kg, opowie o swojej walce z otyłością. Psycholog Maria Rotkiel wytłumaczy, dlaczego w chudnięciu ważna jest samoakceptacja.
|
| 5:10 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
| 5:30 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















