Food NetworkProgram TV na Środa 27.03.2024
6:00 |
![]() Daria przygotuje łososia marynowanego w cytrusach. Pokaże także, jak zrobić różowe jajka z pastą i sznycelki aromatyzowane szałwią. Widzowie zobaczą również, jak przyrządzić czarne lody.
|
---|---|
6:35 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
7:05 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
7:40 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
|
|
8:20 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
9:00 |
![]() Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
10:00 |
![]() Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
10:35 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
11:10 |
![]() Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki...
|
11:45 |
![]() W Polsce prawie 2/3 mężczyzn i połowa kobiet waży za dużo, a serce przeciętnego rodaka jest o 9 lat starsze niż on sam. Jedną z przyczyn jest brak w diecie tłuszczów pochodzących z ryb czy roślin.
|
12:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
13:35 |
![]() Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
|
14:35 |
![]() Widzowie zobaczą, ile cukru naprawdę zjada człowiek, nawet o tym nie wiedząc. Jest on zawarty w produktach, których nikt nie podejrzewałby o jego obecność, takich jak słone przekąski i dania gotowe.
|
15:15 |
![]() Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
16:20 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
17:20 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
17:55 |
![]() Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
18:25 |
![]() Magda Gessler przyrządzi specjalną zapiekankę z wędzonych ryb z ziemniakami i śmietaną. Oprócz tego przygotuje zielone gazpacho, potrawę idealną na ochłodę, rozpowszechnioną w południowej Europie.
|
19:00 |
![]() Magda Gessler odwiedza warszawską restaurację Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Szefem kuchni jest tu Aleksander Baron, nazywany kreatorem spektakularnych smaków.
|
19:35 |
![]() Pięciu piekarzy otrzymuje koszyki ze składnikami, których muszą użyć w deserach. Na początek szykują ciasteczka przekładane nadzieniem. W drugiej rundzie zaprezentują wypieki z dodatkiem pianek.
|
20:35 |
![]() Twórcy programu podają, ile tak naprawdę kilometrów przebywa jedzenie, zanim trafi na nasz talerz. Prowadząca doradza również, czy warto sięgać po żywność lokalną, polską i sezonową.
|
21:15 |
Zajmująca się domem Cristina ma się zmierzyć z szefem kuchni Geoffreyem Zakarianem. Eddie Jackson podaje zawodnikom główny składnik, który muszą użyć w potrawie. Cristina ma szansę wygrać 5 tys. dol.
|
21:50 |
Eddie Jackson zaprasza kucharzy amatorów, by zmierzyli się z szefami kuchni. Wszystko, czego potrzebuje każdy nieprofesjonalny uczestnik rywalizacji, to jeden głos od przypadkowych degustatorów.
|
22:25 |
![]() W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
23:30 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
0:10 |
![]() Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
0:45 |
![]() Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
1:20 |
![]() Jajko to jeden z najbardziej wartościowych produktów. Katarzyna zdradzi, które są lepsze: fermowe czy wiejskie, z ciemną czy z jasną skorupką, od zwykłej kury, zielononóżki, a może od przepiórki...
|
1:55 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
2:35 |
![]() Daria przygotuje łososia marynowanego w cytrusach. Pokaże także, jak zrobić różowe jajka z pastą i sznycelki aromatyzowane szałwią. Widzowie zobaczą również, jak przyrządzić czarne lody.
|
3:10 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
3:35 |
![]() Pięciu piekarzy otrzymuje koszyki ze składnikami, których muszą użyć w deserach. Na początek szykują ciasteczka przekładane nadzieniem. W drugiej rundzie zaprezentują wypieki z dodatkiem pianek.
|
4:25 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
4:55 |
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Są wśród nich potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
5:20 |
![]() Według statystyk co trzeci Polak przynajmniej raz w tygodniu korzysta z dań w proszku, głównie z zup. Prowadząca Katarzyna Bosacka dowie się, jakie konsekwencje niesie to dla organizmu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.