Food NetworkProgram TV na Wtorek 26.03.2024
| 6:00 |
Daria Ładocha wraz ze swoimi córeczkami proponują przepisy na efektowne desery. Przygotowuje sernik z herbatą matcha, który wykonuje metodą ombre. Dzięki temu powstaje efekt cieniowanego kremu.
|
|---|---|
| 6:35 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
| 7:05 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
| 7:40 |
Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
|
|
|
| 8:20 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 9:00 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 10:00 |
Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
| 10:35 |
Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
| 11:10 |
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
| 11:45 |
Katarzyna Bosacka wyjaśni różnicę między żywnością paczkowaną a sprzedawaną na wagę. Sprawdzi, dlaczego ponad 1/3 towarów jest źle oznakowana. Druga część odcinka poświęcona będzie farbom do włosów.
|
| 12:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 13:35 |
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
|
| 14:35 |
Dietetycy podkreślają, że jajko zawiera niezbędne w codziennej diecie składniki odżywcze. Zostaną obalone mity dotyczące tego produktu. Widzowie dowiedzą się, co oznaczają numerki na skorupkach.
|
| 15:15 |
Grupa piekarzy, którzy uwielbiają Wielkanoc, podejmuje się świątecznego wyzwania. Przygotowują tematyczne desery i inne smakołyki, które zadziwią jurorów, a widzów przeniosą w wyjątkowy klimat.
|
| 16:20 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
| 17:20 |
Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
| 17:55 |
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
| 18:25 |
Magda Gessler zdradzi przepis na kubańską potrawę na bazie bananów i ryżu z czarną fasolą. Prowadząca przyrządzi też siekane kotlety z bananem, cebulą oraz jabłkiem. Oprócz tego pojawi się risotto.
|
| 19:00 |
Magda Gessler przyrządzi specjalną zapiekankę z wędzonych ryb z ziemniakami i śmietaną. Oprócz tego przygotuje zielone gazpacho, potrawę idealną na ochłodę, rozpowszechnioną w południowej Europie.
|
| 19:35 |
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
|
| 20:35 |
Widzowie zobaczą, ile cukru naprawdę zjada człowiek, nawet o tym nie wiedząc. Jest on zawarty w produktach, których nikt nie podejrzewałby o jego obecność, takich jak słone przekąski i dania gotowe.
|
| 21:15 |
Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
| 22:20 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 23:25 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
| 0:00 |
Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
| 0:35 |
Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
| 1:10 |
Bakalie stają się symbolem zdrowego trybu życia. Tymczasem Inspekcja Handlowa znalazła w tych produktach m.in. kokony owadów i pleśń. Katarzyna Bosacka demaskuje nieuczciwe sztuczki producentów.
|
| 1:45 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
| 2:20 |
Daria Ładocha wraz ze swoimi córeczkami proponują przepisy na efektowne desery. Przygotowuje sernik z herbatą matcha, który wykonuje metodą ombre. Dzięki temu powstaje efekt cieniowanego kremu.
|
| 2:55 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
| 3:20 |
Sunny Anderson rzuca wyzwanie siedmiu utalentowanym piekarzom, aby stworzyli jadalne arcydzieła inspirowane klasycznymi wielkanocnymi słodyczami. Zwycięzca zabierze do domu główną nagrodę.
|
| 4:10 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
| 4:40 |
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Są wśród nich potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
| 5:05 |
Środki piorące kojarzą nam się z czystością i nic w tym dziwnego. W tym odcinku Katarzyna Bosacka obnaża o nich brudną prawdę. Okazuje się, że popularne proszki mogą powodować liczne schorzenia.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















