Food NetworkProgram TV na Wtorek 27.02.2024
| 6:00 |
Agata i Małgorzata otrzymały zamówienie od redakcji programu śniadaniowego. Na kolejną rocznicę współpracy Marcina Prokopa i Doroty Wellman dziewczyny przygotują kilkaset kawowych babeczek.
|
|---|---|
| 6:35 |
Agata i Gosia tworzą tort dla Martyny Wojciechowskiej. Dziewczyny będą musiały nagłowić się, aby znaleźć sposób na zaskoczenie kobiety, która w swoim życiu widziała już naprawdę wiele.
|
| 7:10 |
Enrica zdradza kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które się z nim komponują. Proponuje ośmiorniczki, krewetki, gulasz z owoców morza, rogaliki, chleb orkiszowy i inne smakołyki.
|
| 7:45 |
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
|
|
|
| 8:25 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 9:00 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 10:05 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 10:40 |
|
| 11:15 |
Polacy wypijają średnio 3,5 litra mleka na miesiąc, choć dietetycy twierdzą, że jest to porcja zalecana na tydzień. Prowadząca doradzi, które mleko wybrać - UHT, pasteryzowane czy mikrofiltrowane.
|
| 11:50 |
Kasia wyjaśnia, czy produkty ekologiczne mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe. Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w 95% wyprodukowano ze składników ekologicznych.
|
| 12:35 |
Remigiusz chciałby się już ustatkować. Przyznaje, że jeśli chodzi o sprawy domu, pozostaje tradycjonalistą. Jego przyszła żona musi dobrze gotować. Wśród kandydatek są Julia, Oliwia i Marcelina.
|
| 13:35 |
Mistrz sztuki cukierniczej Ernst Knam odwiedza miejsca, którym grozi bankructwo. Inspiruje właścicieli do działania. Dzieli się swoim cennym doświadczeniem i wprowadza zmiany w organizacji biznesu.
|
| 14:35 |
Katarzyna Bosacka przyjrzy się produktom light, które mają pomagać w zrzuceniu kilogramów. Jednak okazuje się, że długotrwałe korzystanie z żywności tego typu przynosi skutek odwrotny do zamierzonego.
|
| 15:20 |
W pierwszej rundzie Sunny Anderson zleca piekarzom, aby stworzyli reprezentujące ich wielkanocne desery. Kolejnym zadaniem jest zrobienie niezwykłego przysmaku inspirowanego świątecznymi słodkościami.
|
| 16:20 |
Rywalizujący kucharze poznają temat przewodni rundy. Muszą oceniać klientów, gdy ci wychodzą ze sklepu, i próbować odkupić od nich torby z zakupami. Gospodynią konkursu jest Alex Guarnaschelli.
|
| 17:15 |
Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
| 17:50 |
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
| 18:20 |
Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
|
| 18:55 |
Prowadząca robi knedle z morelami i marcepanem. Morele - jak się okazuje - to afrodyzjaki, podobnie jak goździki, z których zalewę przygotuje Magda. Doda do niej cynamon i aromat kwiatów pomarańczy.
|
| 19:30 |
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
|
| 20:35 |
Polacy kupują dużo sera, jednak w tym odcinku Katarzyna Bosacka zdemaskuje produkty, które mimo nazwy wcale serami nie są. Najtańsze sery są często naszpikowane cukrem, emulgatorami i fosforanami.
|
| 21:20 |
Grupa piekarzy bierze udział w konkursie kulinarnym. Zawodnicy starają się udoskonalić swój ulubiony przepis, aby mieć szansę na zaprezentowanie swojego przysmaku i wygranie 100 tysięcy dolarów.
|
| 22:25 |
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu nowych restauracji dla kierowców ciężarówek. W każdym odcinku gości wraz z uczestnikami programu w trzech miejscach. Wybiera najlepszy lokal.
|
| 23:25 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
| 0:00 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 0:35 |
|
| 1:10 |
Polacy wypijają średnio 3,5 litra mleka na miesiąc, choć dietetycy twierdzą, że jest to porcja zalecana na tydzień. Prowadząca doradzi, które mleko wybrać - UHT, pasteryzowane czy mikrofiltrowane.
|
| 1:45 |
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
| 2:20 |
Agata i Małgorzata otrzymały zamówienie od redakcji programu śniadaniowego. Na kolejną rocznicę współpracy Marcina Prokopa i Doroty Wellman dziewczyny przygotują kilkaset kawowych babeczek.
|
| 2:55 |
Agata i Gosia tworzą tort dla Martyny Wojciechowskiej. Dziewczyny będą musiały nagłowić się, aby znaleźć sposób na zaskoczenie kobiety, która w swoim życiu widziała już naprawdę wiele.
|
| 3:25 |
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
|
| 4:15 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
| 4:45 |
Szefowie kuchni prezentują swoje ulubione dania. Wśród nich są potrawy, które wymagają wielogodzinnej pracy i kosztują małą fortunę, ale i te proste w formie, ale zaskakujące doborem składników.
|
| 5:10 |
Buddy Valastro to jeden z najsłynniejszych mistrzów pieczenia w Stanach Zjednoczonych. Razem z cukiernikami z Carlo's Bakery w New Jersey tworzy wyszukane torty na każdą okazję.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.


















