Food NetworkProgram TV na Wtorek 19.12.2023
6:00 |
![]() Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
7:05 |
![]() Michel Moran wraz z Jakubem Felińskim z 'Gogglebox. Przed telewizorem' zainspirują widzów do przyrządzenia steku w czerwonym winie. Będzie to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia.
|
7:40 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
|
|
8:20 |
![]() Podróżnik przemierza miasta Turkiestan i Szymkent. Odwiedza turkiestański bazar, na którym podgląda ręczną produkcję kiełbas z koniny. W menu programu znajdą się m.in. pierożki samsa.
|
8:50 |
![]() Trzy zespoły mają za zadanie stworzyć świąteczne słodkości, które oddają magię Bożego Narodzenia. Każda drużyna używa rzeźb lodowych, aby podkreślić blask swojej ekspozycji i zaimponować sędziom.
|
9:50 |
![]() Prezenter i pisarz Olly Smith prezentuje napój będący alternatywą dla grzanego wina i grzanego cydru. Widzowie poznają również przepis na świąteczny koktajl bezalkoholowy, zwany Świąteczną Bonanzą.
|
10:25 |
![]() Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i soli.
|
11:00 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę różne rodzaje opakowań. Aż 40% z nich wykonanych jest z plastiku. Dziennikarze sprawdzą, jak wpływa to na nasze zdrowie. W programie będzie też mowa o słuchawkach.
|
11:50 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
12:55 |
![]() Urodzona na Białorusi Karolina od drugiego roku życia mieszka w Polsce. Dziewczyna ciągle szuka miłości. Swoje menu zaproponuje jej Dawid, od niedawna mieszkaniec stolicy, gdzie czuje się jak turysta.
|
13:55 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje czworo mieszkańców Poznania. Przygotują dla siebie cztery kolacje, które ujawnią ich kulinarne preferencje.
|
15:35 |
![]() Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
16:35 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:35 |
W świątecznej rywalizacji pod wodzą Bobby'ego Flaya spotykają się najlepsi szefowie kuchni. Zmierzą się w trzech rundach, zapewniając widzom sporą dawkę zabawy i fantastycznych inspiracji.
|
18:35 |
![]() Tomek przyrządza cielęcinę w naleśniku z pieczarkowym sosem, zrobi także sznycle cielęce z jajkami i sałatką ziemniaczaną z dodatkiem chili.
|
19:10 |
![]() Magda Gessler zaserwuje dorsza z vongole oraz z puree ziemniaczanym z porami i smażonymi karczochami. Według restauratorki dorsz musi znaleźć się w każdej kuchni.
|
19:40 |
![]() Magda Gessler zdradza swoje sposoby na sprawienie, aby zwykły kotlet mielony nadawał się na romantyczną kolację we dwoje. Prowadząca przygotuje go w różnoraki sposób: z kaczki, cielęciny i jagnięciny.
|
20:15 |
![]() Każda z drużyn ma za zadanie stworzyć kolosalne stoiska bożonarodzeniowe z tortami z motywem choinek, jadalnymi prezentami, ciekawymi ozdobami i pirotechniką.
|
21:20 |
![]() Gospodarze programu tworzą ciasta przedstawiające sceny z klasycznego baletu bożonarodzeniowego 'Dziadek do orzechów'. Zespół Buddy'ego pracuje nad ogromnym tortem w szponach króla szczurów.
|
22:25 |
![]() Katarzyna Bosacka zaprasza do swojego kulinarnego królestwa dziennikarza Andrzeja Sołtysika. Wraz z nim poznaje szczegóły świńskiej anatomii i przyrządza białą kiełbasę.
|
22:55 |
![]() Kontrola Inspekcji Handlowej wykazała, że makaron czterojajeczny często zawiera niewiele ponad jedno jajko, a w produktach zwanych 'domowymi' czy 'staropolskimi', można znaleźć orientalną kurkumę.
|
23:30 |
![]() Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
0:30 |
![]() Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
1:00 |
Szef kuchni Gabriele Rubini podróżuje po Włoszech w poszukiwaniu restauracji dla kierowców ciężarówek. Towarzyszą mu uczestnicy programu. Tym razem odwiedza m.in. Kalabrię i Sycylię.
|
2:05 |
![]() Prezenter i pisarz Olly Smith prezentuje napój będący alternatywą dla grzanego wina i grzanego cydru. Widzowie poznają również przepis na świąteczny koktajl bezalkoholowy, zwany Świąteczną Bonanzą.
|
2:40 |
![]() Trzy zespoły mają za zadanie stworzyć świąteczne słodkości, które oddają magię Bożego Narodzenia. Każda drużyna używa rzeźb lodowych, aby podkreślić blask swojej ekspozycji i zaimponować sędziom.
|
3:40 |
![]() Michel Moran wraz z Jakubem Felińskim z 'Gogglebox. Przed telewizorem' zainspirują widzów do przyrządzenia steku w czerwonym winie. Będzie to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia.
|
4:15 |
![]() Tomasz Jakubiak stawia na kuchnię inspirowaną Kaszubami. Zajrzy do Celbowa pod Puckiem, gdzie Marek prowadzi karczmę Nordowi Mol. Szefem kuchni jest tu Sławek, który zaproponuje gęś w cydrze.
|
4:45 |
Szef kuchni Misha Sukias przyrządza trzy szybkie, proste i smaczne potrawy, które poprawiają nastrój. Przepisy, które prezentuje, zachęcają do samodzielnego gotowania.
|
5:20 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.