Wiem, co jem (3/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i soli.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem międzynarodowy test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i dużą dawkę soli, za to za mało błonnika. Kasia Bosacka sprawdzi, czy chrupki toffi z mlekiem to dobry początek dnia, czy raczej początek cukrzycy i nadciśnienia. Widzowie dowiedzą się, czy wierzyć producentom, gdy zapewniają, że ich płatki są z "pełnego ziarna" i "bogate w błonnik i minerały".

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...