Wiem, co jem (3/16)

magazyn poradnikowy Polska 2014  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i soli.

Oglądaj w telewizji

Czw 13.03 16:15
Food Networklogo

Opis

Katarzyna Bosacka po raz kolejny przygląda się produktom, które znajdują się na sklepowych półkach. Dla prowadzącej sklep spożywczy stał się niemal drugim domem. Kasia krąży między regałami z żywnością, sprawdzając skład produktów, ich wartości odżywcze, a także smak i jakość.

Płatki śniadaniowe są podobno bogate w błonnik, witaminy i składniki mineralne. Tymczasem międzynarodowy test organizacji konsumenckich wykazał, że większość z nich zawiera za dużo cukru, tłuszczu i dużą dawkę soli, za to za mało błonnika. Kasia Bosacka sprawdzi, czy chrupki toffi z mlekiem to dobry początek dnia, czy raczej początek cukrzycy i nadciśnienia. Widzowie dowiedzą się, czy wierzyć producentom, gdy zapewniają, że ich płatki są z "pełnego ziarna" i "bogate w błonnik i minerały".

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...