Ugotowani (4/15)
W skrócie
Do kulinarnej rywalizacji staje czworo mieszkańców Poznania. Przygotują dla siebie cztery kolacje, które ujawnią ich kulinarne preferencje.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku do kulinarnej rywalizacji staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru, pozytywna atmosfera spotkania i dbanie o gości. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Do rywalizacji staje czworo mieszkańców Poznania. Przygotują dla siebie cztery kolacje, które ujawnią ich kulinarne preferencje. Przy jednym stole zasiądą: ekonomistka i była tancerka, specjalistka do spraw celnych i malarka, absolwent Akademii Wychowania Fizycznego oraz didżej. Widzowie poznają tajniki smacznej kuchni w oszczędnej wersji. W menu pojawią się m.in. czernina w nowoczesnym wydaniu i carpaccio.