Food NetworkProgram TV na Wtorek 5.12.2023
| 6:00 |
Tomek Jakubiak wyrusza pod białoruską granicę do miejscowości Kruszyniany, gdzie Dżanetta Bogdanowicz prowadzi agroturystyczne gospodarstwo Tatarska Jurta. Miejsce to słynie z regionalnych potraw.
|
|---|---|
| 6:35 |
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
| 7:05 |
Gościem ostatniego odcinka tej serii jest Agnieszka Musiał - specjalistka od remontów, która czuwa nad pracą fachowców z programu "Usterka". Wspólnie z Michelem Moranem przygotuje meksykańskie tapas.
|
| 7:40 |
|
|
|
|
| 8:20 |
Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
|
| 8:50 |
Dwunastu najlepszych piekarzy w Ameryce walczy o 25 tysięcy dolarów i tytuł Mistrza Świątecznych Wypieków, prezentując swoje najciekawsze potrawy.
|
| 9:50 |
Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
|
| 10:25 |
Polskie masło nie jest najlepszej jakości. Katarzyna Bosacka powie w programie, jak wybierać masło i ile tłuszczu powinno ono zawierać.
|
| 11:00 |
Polacy preferują zakupy żywnościowe w pobliskich supermarketach. Kierują się szybkością usług i atrakcyjnymi cenami. Gospodyni programu, Kasia Bosacka, zastanawia się, czy tanie jedzenie jest zdrowe.
|
| 11:50 |
Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
| 12:55 |
Justyna jest niepozorną, ale żywiołową kobietą. Szuka mężczyzny, który weźmie na siebie rolę pana domu. Wśród kandydatów na to stanowisko jest Igor. Trenuje on pływanie i pracuje jako instruktor.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 14:35 |
Dziś kulinarne zmagania mieszkańców Wrocławia. Poznajemy pielęgniarkę Grażynę, wykładowcę uniwersyteckiego Przemysława, Anetę, właścicielkę zakładu kosmetyczny i Adama, właściciela firmy.
|
| 15:35 |
Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
| 16:35 |
Szef kuchni Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie zobaczą, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:35 |
Szef kuchni Cliff Crooks organizuje trzydniowe szkolenie dla kucharzy. Podczas kursu pomaga im zrozumieć, jakie błędy popełnili, co należy poprawić i jakie działania wprowadzić, by osiągnąć sukces.
|
| 18:35 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 19:10 |
W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
| 19:40 |
Magda Gessler gotuje tradycyjny hiszpański chłodnik ajoblanco z prażonymi migdałami oraz doradę, polaną sosem chimichurri.
|
| 20:15 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 20:45 |
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
| 21:20 |
Buddy i Duff spotykają się na konkursie z okazji świąt. Każdego tygodnia wybierają inny motyw i mają tylko 20 godzin, by stworzyć arcydzieła. Czterech cenionych cukierników co tydzień ocenia ciasta.
|
| 22:25 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 22:55 |
Twórcy programu podają, ile tak naprawdę kilometrów przebywa jedzenie, zanim trafi na nasz talerz. Prowadząca doradza również, czy warto sięgać po żywność lokalną, polską i sezonową.
|
| 23:30 |
Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
| 0:30 |
Autorka książek kucharskich, blogerka kulinarna Molly Yeh, prowadzi życie na wsi na pograniczu Minnesoty i Północnej Dakoty. Przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim dziedzictwem.
|
| 1:00 |
Rubio odkrywa najbardziej legendarne jadłodajnie Niziny Padańskiej. W podróży towarzyszą mu Andrea oraz Lo Zingaro.
|
| 2:10 |
Daria Ładocha i jej córki zaskoczą niebanalnymi przepisami. Nie zabraknie śniadaniowych inspiracji, pomysłów na kolorowe bułeczki i domowe pieczywo. Zachwycą kanapkowe zwierzaki i kurczaki z jajek.
|
| 2:45 |
Dwunastu najlepszych piekarzy w Ameryce walczy o 25 tysięcy dolarów i tytuł Mistrza Świątecznych Wypieków, prezentując swoje najciekawsze potrawy.
|
| 3:45 |
Gościem ostatniego odcinka tej serii jest Agnieszka Musiał - specjalistka od remontów, która czuwa nad pracą fachowców z programu "Usterka". Wspólnie z Michelem Moranem przygotuje meksykańskie tapas.
|
| 4:20 |
Na Podlasiu jednym z szefów kuchni jest Marcin Budynek, który w swojej restauracji - Tawerna Fisza - serwuje mięsne i rybne dania. Marcin zdradza Tomkowi swój przepis na regionalną rybę, sielawę.
|
| 4:50 |
Etapy powstawania napojów, słodkości czy gotowych dań. Prowadzący poznaje sekretne mieszanki, bierze udział w tworzeniu produktu od pomysłu, doboru składników aż po wybór opakowania.
|
| 5:20 |
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.























