Food NetworkProgram TV na Wtorek 21.11.2023
| 6:00 |
Tomasz Jakubiak kosztuje serbskich potraw w restauracji Gorana Miloszevica. Kucharze przygotują jagnięcinę na szpadzie. Później widzowie poznają sekret pieczonej kiełbasy.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
|
| 7:05 |
Juror polskiej edycji 'MasterChefa' i 'MasterChefa Juniora' przekonuje, że gotowanie zawsze jest przyjemnością, niezależnie od tego, jak skomplikowane zadanie zostanie przed nami postawione.
|
| 7:40 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
|
|
|
| 8:20 |
Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
| 8:50 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
| 9:50 |
Daria Ładocha i jej córki zdradzą patenty na smakowite przekąski. Prowadząca przygotuje zawijasy z szynki dojrzewającej z egzotycznym owocem, miniburgery z brukselkami oraz warzywny pasztet na zimno.
|
| 10:25 |
Napoje energetyczne reklamowane są jako lek na zmęczenie, a także środek poprawiający koncentrację i samopoczucie. Katarzyna Bosacka zastanawia się nad tym, czy można się od nich uzależnić.
|
| 11:00 |
Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia.
|
| 11:50 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
| 12:55 |
Ela to aktorka w teatrzyku dla dzieci. Janek jest studentem i sędzią na meczach piłki nożnej. Bartek z zawodu jest kucharzem. Strażak Piotr szuka dziewczyny, z którą mógłby się ustatkować.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 14:35 |
W rywalizacji biorą udział cudzoziemcy mieszkający w Warszawie. W programie wystąpią Kanadyjczyk Ricky Krzyżewski, Rosjanka Maria Demidowska, Holender Dick Bank oraz Patrycja Zahng z Chin.
|
| 15:35 |
Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
| 16:35 |
Robert Irvine przyjeżdża do Ellendale, by pomóc Rolandowi, który jest właścicielem Southern Grille - restauracji z południową kuchnią. Mężczyzna ciężko pracuje, a mimo to ma długi.
|
| 17:35 |
Cliff Crooks pomaga lokalom zagrożonym upadkiem. Właściciele restauracji w całej Ameryce kontaktują się z nim, aby podczas obozu treningowego przeszkolić i ponownie zainspirować swoich szefów kuchni.
|
| 18:35 |
Tomasz Jakubiak zajmie się wieprzowiną. Zaprezentuje przepisy na gotowane golonki w towarzystwie sałatki z patisonów. Pojawi się też receptura na schab w sosie jabłkowo-musztardowym.
|
| 19:10 |
Widzowie poznają ulubione przepisy rybne Tomasza Jakubiaka. Prowadzący przygotuje zupę rybną z pulpetami, a także gotowaną rybę w sosie sojowym w towarzystwie dymki oraz sałaty lodowej.
|
| 19:40 |
Magda Gessler serwuje smakołyki kuchni portugalskiej. Na danie główne wybiera espetadas, czyli szaszłyki. Przygotowuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi.
|
| 20:15 |
Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
| 20:45 |
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
| 21:20 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 22:25 |
Michel Moran stara się wykorzystać zapasy jedzenia, które zgromadził podczas pandemii. Nawet jego sąsiad nie przyszedł na gotowanie. Kucharz przyrządzi marchewkowe kotlety z kaszy jaglanej.
|
| 22:55 |
Napoje energetyczne reklamowane są jako lek na zmęczenie, a także środek poprawiający koncentrację i samopoczucie. Katarzyna Bosacka zastanawia się nad tym, czy można się od nich uzależnić.
|
| 23:30 |
Ree Drummond i Eddie Jackson zapraszają utalentowanych cukierników do wypiekania przysmaków z piernika. Zwycięzca rywalizacji otrzyma upragnioną złotą ozdobę oraz nagrodę w wysokości 10 tys. dolarów.
|
| 0:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 1:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 1:30 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
| 2:30 |
Daria Ładocha i jej córki zdradzą patenty na smakowite przekąski. Prowadząca przygotuje zawijasy z szynki dojrzewającej z egzotycznym owocem, miniburgery z brukselkami oraz warzywny pasztet na zimno.
|
| 3:05 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
| 4:00 |
Juror polskiej edycji 'MasterChefa' i 'MasterChefa Juniora' przekonuje, że gotowanie zawsze jest przyjemnością, niezależnie od tego, jak skomplikowane zadanie zostanie przed nami postawione.
|
| 4:35 |
Tomasz wyrusza do Trójmiasta, gdzie odwiedzi Meat Schak BBQ, które serwuje amerykańskie grillowane jedzenie. Jego właścicielem jest Wojtek, który poda żeberka. Tomek zaś przygotuje burgera.
|
| 5:05 |
Lovely słynie z nowoczesnej kuchni amerykańskiej. Wierzy, że jedzenie to sposób na tworzenie pięknych wspomnień. Podczas gotowania często używa jadalnych kwiatów czy złotych liści.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.



















