Food NetworkProgram TV na Sobota 18.11.2023
6:00 |
![]() Polacy nie przepadają za szpinakiem, brukselką ani szczawiem. Prowadząca pokaże, w jaki sposób przyprawić te warzywa, by miały dobry smak.
|
---|---|
6:45 |
![]() Polacy bardzo często używają soli. Jednak lekarze przestrzegają, że jej jedzenie w nadmiarze powoduje nadciśnienie i może zabić.
|
7:20 |
![]() Katarzyna Bosacka sprawdza, co kryje się w sprzedawanych w Polsce lodach. Niektóre są wodniste, nafaszerowane chemią i sztucznymi barwnikami. Prowadząca podpowie, na co zwracać uwagę.
|
7:55 |
W każdym odcinku para składająca się z męża i żony, brata i siostry, współlokatorów lub przyjaciół prezentuje we własnej kuchni trzy przepisy na potrawy, które dzięki współpracy zawsze wychodzą.
|
|
|
8:35 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
9:10 |
![]() Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
9:45 |
![]() Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski.
|
10:20 |
![]() Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
10:50 |
![]() Katarzyna Bosacka spotyka się z Tomaszem 'Niecikiem' Niecikowskim, znanym gwiazdorem disco polo. Jest on z wykształcenia technologiem żywności. Niecik przyrządzi kacze udka z kaszą gryczaną.
|
11:25 |
![]() Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
|
12:10 |
![]() Katarzyna Bosacka przyjrzy się modnym dietom wykluczającym. Zastanowi się, skąd pochodzi trend na omijanie glutenu. Prowadząca sprawdzi też, czy każdy powinien za nim podążać.
|
12:55 |
![]() Katarzyna Bosacka bierze pod lupę różne rodzaje opakowań. Aż 40% z nich wykonanych jest z plastiku. Dziennikarze sprawdzą, jak wpływa to na nasze zdrowie. W programie będzie też mowa o słuchawkach.
|
13:40 |
![]() Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. W każdym odcinku prezentuje dania na wszelkie okazje.
|
14:15 |
![]() Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla.
|
14:50 |
![]() Amerykańska restauratorka i szefowa kuchni Erin French otworzyła własny lokal. Zaaranżowała na ten cel wnętrze młyna. Miejsce to, serwujące lokalne przysmaki, odwiedzają klienci z całego świata.
|
15:50 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
16:30 |
![]() W drugim odcinku programu skoncentrujemy się na przysmakach kuchni śródziemnomorskiej. Magda poda owoce morza z tagiatelle i przyprawi natką pietruszki i kolendrą, która uważana jest za afrodyzjak.
|
17:05 |
![]() W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe.
|
17:40 |
![]() Magda Gessler odwiedza Casa Pablo. Jej założycielami są Hiszpan Pablo i Grace, Amerykanka polskiego pochodzenia. Restauratorka spróbuje zupy rybnej z owocami morza czy dania z ośmiornicy i turbota.
|
18:15 |
W Woli Batorskiej Lucyna i Marek Gawłowie prowadzą ekologiczne gospodarstwo Słoneczna Zagroda. Tadeusz Muller przygląda się ich uprawie cebuli i rozmawia o tym popularnym warzywie.
|
18:50 |
![]() Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
19:50 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
20:25 |
![]() Trójka kucharzy amatorów ma za zadanie przygotowanie posiłku, który miałby być pyszny, tani i pełen wartości odżywczych. Przed nimi dwie rundy, w trakcie których muszą wykazać się umiejętnościami.
|
21:30 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:00 |
![]() Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
22:30 |
![]() Prowadzący bada świat suszonych wodorostów i udowadnia, dlaczego powinny znaleźć się w każdej kuchni.
|
23:05 |
![]() Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
23:40 |
![]() Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
0:45 |
![]() Dwóch znanych kucharzy zaprasza mistrzów grillowania do wzięcia udziału w rywalizacji. Na podstawie pierwszego zadania prowadzący wybierają swoje drużyny. W każdym odcinku odpada jeden z uczestników.
|
1:45 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
2:25 |
![]() Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
3:00 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
4:05 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
5:05 |
Lovely słynie z nowoczesnej kuchni amerykańskiej. Wierzy, że jedzenie to sposób na tworzenie pięknych wspomnień. Podczas gotowania często używa jadalnych kwiatów czy złotych liści.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.