Wiem, co jem i wiem, co kupuję (2/8)

W skrócie
Polacy nie przepadają za szpinakiem, brukselką ani szczawiem. Prowadząca pokaże, w jaki sposób przyprawić te warzywa, by miały dobry smak.
Oglądaj w telewizji

Opis
Katarzyna Bosacka, znana bywalczyni sklepów spożywczych, zajmuje się także domowymi produktami, których każdy używa na co dzień. Testuje zarówno mopy i żarówki, jak i buty czy folię aluminiowa. Tradycyjnie dokładnie czyta opisy na opakowaniach i nie daje się oszukiwać. Prowadząca niczym detektyw sprawdza, jakie zabawki są odpowiednie dla dzieci w różnym wieku, w jakich butach powinni i nie powinni chodzić najmłodsi oraz czy folia aluminiowa jest korzystniejsza dla kanapek niż papier śniadaniowy. Zagląda nie tylko do sklepów z artykułami gospodarstwa domowego, ale także do sklepów spożywczych.
Polacy nie przepadają za szpinakiem, brukselką ani szczawiem, podczas gdy są one cennym źródłem kwasu foliowego, a także innych wartościowych składników odżywczych. Prowadząca pokaże, w jaki sposób przyprawić te warzywa, by miały dobry smak, a także odkryje ich sekrety.