Food NetworkProgram TV na Środa 15.11.2023
| 6:00 |
Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
| 7:05 |
Agnieszka Kuszewska, jedna z sióstr bliźniaczek znanych z ciętego języka w programie "Gogglebox. Przed telewizorem", wspólnie z Michelem Moranem zmierzy się z kuchnią śląską.
|
| 7:40 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
|
|
|
| 8:20 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 8:50 |
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 9:50 |
Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
| 10:25 |
Katarzyna Bosacka podpowie widzom, na co zwracać uwagę przy zakupie frytek, a także doradzi, w jaki sposób przygotować tę popularną potrawę, aby była smaczna, a przede wszystkim zdrowa.
|
| 11:00 |
Nad Wisłą żyje już ponad milion wegetarianów, przy czym mięsa nie jada co dziesiąta Polka. Kasia i pozostali eksperci wytłumaczą, co włączyć do wegetariańskiej diety, a czego warto unikać.
|
| 11:50 |
Właściciel dwóch gwiazdek Michelin, Antonino Cannavacciuolo, wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach we Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza i nauczyć się o nich jak najwięcej.
|
| 12:55 |
Mateusz to zawodowy pisarz, który wydaje powieści szpiegowsko-sensacyjne. Oprócz tego śpiewa w zespole i komponuje. Mateusz szuka bratniej duszy, dojrzałej kobiety o bogatym wnętrzu.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 14:35 |
Uczestnicy z Grudziądza prezentują swoje umiejętności kulinarne. Wśród nich są m.in. Robert Krawiecki - właściciel myjni samochodowej, oraz Karolina Łojkuć - przedstawicielka handlowa.
|
| 15:35 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 16:35 |
Prowadzący jedzie do lokalu Copper Steer Steakhouse. Restauracja to spełnienie marzeń Parrish i Maureen. Marzenie jednak zmieniło się w koszmar i właściciele zaczęli tracić pieniądze.
|
| 17:35 |
Ośmiu kucharzy marzy o otwarciu restauracji. Każdy z nich ma swoją wizję, którą musi oczarować jury i przekonać ich, że warto jest inwestować w ten lokal. Kucharze zostają poddani wielu próbom.
|
| 18:35 |
Lokal Piotra Szczęsnego oraz Pawła Suwały to sklep mięsny i bistro. Prowadzący wraz z właścicielami przyrządzi porchettę. Zdradzi też recepturę na pieczone żebra wołowe i boloński tort.
|
| 19:10 |
Tomasz Jakubiak jedzie na Podlasie, by spotkać się z właścicielami farmy ekologicznej Vitalis. Wraz z nimi przygotuje białą kiełbasę. Zdradzi przepis na wieprzowe dzyndzałki i pulpety z fetą.
|
| 19:40 |
Magda Gessler zabiera widzów w podróż do ukochanej Kuby. Przyrządzi sałatkę z krewetkami, pomidorami, ananasem oraz bananami. Kolejnym daniem, które przyrządza słynna restauratorka są wieprzowe nóżki.
|
| 20:15 |
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
| 20:45 |
Rovinj to jedno z najpiękniejszych miast półwyspu Istria. Podróżnik zachwyca się kozim serem z popiołem czy boczkiem wieprzowym z kremem z selera. Samodzielnie przygotowuje risotto ze szparagami.
|
| 21:20 |
Dziewięciu właścicieli food trucków wraz ze swoimi zespołami wyrusza w trasę, by gotować przy okazji każdego postoju. Na drużyny czekają skomplikowane wyzwania. Zwycięzcy wygrają 50 tysięcy dolarów.
|
| 22:25 |
Gościem odcinka jest Agnieszka Kotońska, jedna z bohaterek "Gogglebox. Przed telewizorem". Razem z Michelem przygotuje wietnamskie rolki ryżowe, czyli idealną przekąskę na długie rozmowy.
|
| 22:55 |
Katarzyna Bosacka podpowie widzom, na co zwracać uwagę przy zakupie frytek, a także doradzi, w jaki sposób przygotować tę popularną potrawę, aby była smaczna, a przede wszystkim zdrowa.
|
| 23:30 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 0:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 1:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 1:30 |
Właściciel dwóch gwiazdek Michelin, Antonino Cannavacciuolo, wyrusza w podróż po najpiękniejszych portach we Włoszech, by odkryć najlepsze przepisy na owoce morza i nauczyć się o nich jak najwięcej.
|
| 2:30 |
Prowadząca i jej córki zaproponują kilka przepisów na jedzenie w stylu fast food, jednak w o wiele zdrowszej odsłonie. Pokażą, jak zrobić pizzę i domowy kebab. Dziewczynki przygotują warzywne frytki.
|
| 3:05 |
Zestawienie najlepszych lokali w Stanach Zjednoczonych, które zapewniają jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 4:00 |
Agnieszka Kuszewska, jedna z sióstr bliźniaczek znanych z ciętego języka w programie "Gogglebox. Przed telewizorem", wspólnie z Michelem Moranem zmierzy się z kuchnią śląską.
|
| 4:35 |
Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
| 5:05 |
Lovely słynie z nowoczesnej kuchni amerykańskiej. Wierzy, że jedzenie to sposób na tworzenie pięknych wspomnień. Podczas gotowania często używa jadalnych kwiatów czy złotych liści.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.



















