Food NetworkProgram TV na Sobota 4.11.2023
| 6:00 |
Katarzyna Bosacka przyjrzy się owocom z egzotycznych krajów. A w 'Wiem, co kupuję'- wyjaśni m.in. czy okulary bez filtra też chronią nasze oczy.
|
|---|---|
| 6:45 |
Kiełbasa jest lubiana i ceniona przez Polaków, jednak w sklepach coraz trudniej znaleźć smaczny produkt. Badania wykazały, że nawet co siódma kiełbasa nie spełnia obietnic producenta.
|
| 7:20 |
Katarzyna Bosacka wyrusza na poszukiwanie nowalijek. Niestety, w sklepach można znaleźć tylko produkty pełne konserwantów, wyhodowane na nawozach sztucznych.
|
| 7:55 |
Maria Elisabeth i Thomas dzielą się z widzami swoimi ulubionymi przepisami oraz ciekawymi historiami ze swojego życia. Maria zdradza swój sekret na aksamitne ziemniaki i placki z jabłkami.
|
|
|
|
| 8:35 |
Walenty umawia się z przyjaciółmi na zajęcia fitnessu. Przygotowuje przekąski. Sprytnie ukrywa larwy w batonach energetycznych, koktajlu i czipsach. Następnie zaprasza gości na pożywną zupę fasolową.
|
| 9:10 |
Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
|
| 9:45 |
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
| 10:20 |
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
| 10:50 |
Katarzyna Bosacka spotka się z Natalią Siwiec, która zaproponuje dwa dania bezmięsne. W roli głównej wystąpią zamiast mięsa jaja.
|
| 11:25 |
W tym odcinku Katarzyna Bosacka zajmie się kuchnią orientalną. Na rynku, jak również w restauracjach, mamy duży wybór, jeśli chodzi o smaki azjatyckie. Eksperci ocenią sushi z trzech sklepów.
|
| 12:10 |
Konsumenci coraz częściej czytają etykiety. Katarzyna Bosacka zwraca uwagę na manipulacje stosowane przez producentów. Rozmawia z ekspertami o tym, jaki wpływ na zdrowie mają odświeżacze powietrza.
|
| 12:55 |
Tym razem Katarzyna Bosacka obnaży prawdę o składzie gotowych dań obiadowych i zdradzi, czy naprawdę warto po nie sięgać, a także ustali, z myślą o kim ustalone zostały wielkości porcji.
|
| 13:40 |
Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. W każdym odcinku prezentuje dania na wszelkie okazje.
|
| 14:15 |
Michael Symon wyrusza w podróż, aby spróbować najlepszych klasycznych amerykańskich burgerów i dań z grilla.
|
| 14:50 |
Amerykańska restauratorka i szefowa kuchni Erin French otworzyła własny lokal. Zaaranżowała na ten cel wnętrze młyna. Miejsce to, serwujące lokalne przysmaki, odwiedzają klienci z całego świata.
|
| 15:50 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 16:30 |
Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
| 17:05 |
Magda Gessler udowadnia, że czasami najlepsze są tradycyjne rozwiązania. W tym odcinku wraca do kuchni polskiej, zdradza parę przepisów na klasyczne dania. Na początek zaproponuje pieczoną kaczkę.
|
| 17:40 |
Magda Gessler odwiedza warszawską restaurację Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Szefem kuchni jest tu Aleksander Baron, nazywany kreatorem spektakularnych smaków.
|
| 18:15 |
Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
| 18:50 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają dziesiątkę utalentowanych szefów kuchni do wspólnego zamieszkania i gotowania. Czeka ich emocjonująca rywalizacja kulinarna.
|
| 19:50 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż do nich wraca.
|
| 20:25 |
Dziewięć drużyn złożonych z artystów zajmujących się tworzeniem tortów i arcydzieł z użyciem dyń prezentuje swoje umiejętności. Prowadzący zabierze ich do najbardziej nawiedzonych miejsc na świecie.
|
| 21:30 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 22:00 |
Restaurator Guy Fieri kolejny raz wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu najpyszniejszego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi amerykańskimi daniami, ale podanymi w nowej odsłonie.
|
| 22:30 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
| 23:05 |
Alton Brown bada technikę gotowania, historię produktów spożywczych i zalety różnych sprzętów kuchennych Program koncentruje się na znanych potrawach, które można łatwo przyrządzić w domu.
|
| 23:40 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
| 0:45 |
Dwóch znanych kucharzy zaprasza mistrzów grillowania do wzięcia udziału w rywalizacji. Na podstawie pierwszego zadania prowadzący wybierają swoje drużyny. W każdym odcinku odpada jeden z uczestników.
|
| 1:45 |
Prowadząca dzieli się swoimi przepisami na trzy wersje puszystej focaccii z aromatycznymi dodatkami oraz na lody czekoladowe z karmelowymi wafelkami.
|
| 2:25 |
Enrica Della Martira, finalistka programu 'Masterchef', zdradza swoje kulinarne sekrety łączące przepisy na chleb i dania, które idealnie się z nim komponują. Proponuje widzom smażone ośmiorniczki.
|
| 3:00 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 4:05 |
Kulinarne starcie dwóch par. Ich starania oceniają wymagający jurorzy: Roberto, Csaba oraz Diego. To oni wybiorą uczestników, których uznają za perfekcyjnych gospodarzy.
|
| 5:05 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.





















