Food NetworkProgram TV na Wtorek 17.10.2023
| 6:00 |
Anna Starmach pokazuje przekąski dla najmłodszych. Proponuje pizzę z tortilli. Później serwuje domowej roboty burgery z dodatkiem frytek z marchewki. Propozycją na deser będą biszkoptowe lizaki.
|
|---|---|
| 6:35 |
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym.
|
| 7:05 |
Prowadzący Micel Moran przygotuje tym razem posiłek bezglutenowy. Udowodni, że może być pyszny, kolorowy i odżywczy. Z jajek, sera i śmietany przygotuje sycące danie - flan, czyli sery z pomidorkami.
|
| 7:40 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, by pokazać produkty typowe dla regionu, w którym się urodził. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, ręcznie robione makarony i wino.
|
|
|
|
| 8:20 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 8:50 |
Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
| 9:50 |
Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
|
| 10:25 |
Prawie wszyscy uwielbiają truskawki. Katarzyna Bosacka sprawdza dziś, czy Polskę rzeczywiście zalewają owoce z Chin i ile chemii jest w ciastkach, jogurtach i cukierkach o smaku truskawek.
|
| 11:00 |
Kasia zdradzi, ile barszcz w proszku ma w sobie warzyw, a ile chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się też, czy w restauracjach podaje się prawdziwy barszcz.
|
| 11:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 12:55 |
Asia uwielbia rozmawiać z ludźmi i marzy o prawdziwej miłości. Do walki o względy rozgadanej dziewczyny stanie Kamil, pasjonat motoryzacji. Jest również specjalistą w dziedzinie tatuaży.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 14:35 |
Do walki staną mieszkańcy Warszawy: didżejka, właścicielka agencji promocyjno-reklamowej, producent muzyczny oraz prawnik i pasjonat rekonstrukcji historycznych.
|
| 15:35 |
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
| 16:35 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:35 |
Czterech cukierników szykuje najstraszniejsze wypieki na Halloween. W ciągu dwóch rund muszą wykonać słodkości, wykazać się fantazją do dekoracji, a przede wszystkim skraść podniebienia jury.
|
| 18:35 |
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną.
|
| 19:10 |
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
| 19:40 |
W tym odcinku prym będzie wiodła cielęcina, która należy do najdelikatniejszych mięs. Polacy często niestety przyrządzają ją niewłaściwie, gubiąc gdzieś po drodze wszelkie walory smakowe.
|
| 20:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
| 20:45 |
Prowadząca szykuje tęczowe szaszłyki z łososia, polędwicę w cieście i dania kuchni meksykańskiej. Z kolei dziewczynki robią obiad wyglądający jak lody, wykorzystując makaron serowy oraz wafelki.
|
| 21:20 |
Alex Guarnaschelli i Gabe Bertaccini zapraszają 10 szefów kuchni do zamieszkania i wspólnego gotowania w willi w Toskanii. Muszą oni udowodnić, że posiadają cechy, które pomogą im osiągnąć sukces.
|
| 22:25 |
Michel Moran przyrządzi potrawy dedykowane ludziom, którzy skończyli restrykcyjną dietę czy leczenie szpitalne. Kucharz przygotuje zupę jabłkowo-pietruszkową oraz sałatkę z kaszą jaglaną.
|
| 22:55 |
Twórcy odcinka przedstawiają przepisy na tanie i wartościowe posiłki. Pod lupę trafi modny ostatnio catering dietetyczny. Katarzyna Bosacka przetestuje fryzury, które optycznie wyszczuplają twarz.
|
| 23:30 |
Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
| 0:30 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 1:00 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 1:30 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
| 2:25 |
Magda Gessler zaprezentuje ulubioną potrawę z czasów dzieciństwa, jaką jadała w Bułgarii. Jest to gjuwecz, czyli danie przygotowywane na warzywach i mięsie. Ważnymi składnikami są ziemniaki i papryka.
|
| 3:00 |
Carla Hall zaprasza cukierników, którzy rywalizują o stworzenie przerażająco smacznych przysmaków. Podążają oni przez nawiedzony dom pełen wyzwań, które wystawiają na próbę ich nerwy i umiejętności.
|
| 4:00 |
Prowadzący Micel Moran przygotuje tym razem posiłek bezglutenowy. Udowodni, że może być pyszny, kolorowy i odżywczy. Z jajek, sera i śmietany przygotuje sycące danie - flan, czyli sery z pomidorkami.
|
| 4:35 |
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje ulubione przepisy na dania z mięsa mielonego. Pokaże, jak je odpowiednio przygotować. Przyrządzi pieczeń rzymską oraz pulpety w sosie musztardowym.
|
| 5:05 |
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.























