Food NetworkProgram TV na Czwartek 14.09.2023
6:00 |
![]() Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
|
---|---|
6:35 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
7:05 |
![]() Mikołaj wykorzystuje jadalne kwiaty, z których robi sałatę. Podaje ją w towarzystwie steku. Prezentuje też pierogi ze szczupakiem w sosie kurkowym czy zupę na wywarze bursztynowym.
|
7:40 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
8:20 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
8:50 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
9:50 |
![]() Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
10:25 |
![]() Katarzyna Bosacka wyjaśnia, jak często należy pić wodę i czy można ją zastąpić kawą lub herbatą. Widzowie przekonają się również, czy głodówka to skuteczny i zdrowy sposób na odchudzanie.
|
11:00 |
![]() Producenci wiedzą, że ludzie przy wyborze produktów sugerują się ceną. Wielka torba, a w środku mała zawartość. Katarzyna Bosacka ostrzega przed kupowaniem mniejszych produktów za tę samą cenę.
|
11:50 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
12:55 |
![]() Początek walki o finał. Młodzi kucharze odwiedzą trzy znane krakowskie restauracje. Zobaczą, jak powstają popisowe dania. Potem przygotują ciasto francuskie w dwóch odsłonach.
|
14:35 |
![]() Mieszkańcy Zielonej Góry stają do kulinarnej rywalizacji. To stomatolog i właściciel winnicy, właścicielka salonu dla psów, biznesmen oraz fotograficzka. W menu m.in. szaszłyki śliwkowe.
|
15:35 |
![]() Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
|
16:35 |
![]() Robert pomaga właścicielkom restauracji Rosie's, którą prowadzą matka z córką. Starsza z kobiet całe życie była kelnerką. Pewnego dnia zaryzykowała i włożyła wszystkie oszczędności w lokal.
|
17:35 |
![]() Kathy Fang planuje wprowadzić nowe menu. Organizuje kolację dla influencerów i swojego ojca, Petera Fanga, który jest jej partnerem biznesowym. Goście ocenią zaproponowane im potrawy.
|
18:35 |
![]() Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
19:10 |
![]() Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
19:40 |
![]() Mikołaj wykorzystuje jadalne kwiaty, z których robi sałatę. Podaje ją w towarzystwie steku. Prezentuje też pierogi ze szczupakiem w sosie kurkowym czy zupę na wywarze bursztynowym.
|
20:15 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
20:50 |
![]() Daria przygotuje łososia marynowanego w cytrusach. Pokaże także, jak zrobić różowe jajka z pastą i sznycelki aromatyzowane szałwią. Widzowie zobaczą również, jak przyrządzić czarne lody.
|
21:20 |
![]() Gratka dla miłośników potraw z rusztu. Szef kuchni Michael Symon udaje się na największe zawody grillowe w Ameryce. Przygląda się kulinarnym talentom i próbuje apetycznych dań.
|
22:25 |
![]() Małgorzata Foremniak jest miłośniczką kuchni pięciu przemian i uwielbia gotować. Popisowym daniem aktorki będzie sycąca, idealna na zimowe dni zupa. Artystka zdradzi tajemnice kuchni pięciu przemian.
|
22:55 |
![]() Polska wigilia często oznacza objadanie się bez umiaru, co wiąże się z wydawaniem sporych pieniędzy na świąteczną ucztę. Niekoniecznie jednak musi to tak wyglądać. W odcinku wizyta w hodowli pstrąga.
|
23:30 |
![]() Mistrzowie sztuki kulinarnej podejmują próbę pokonania szefowej kuchni, Alex Guarnaschelli. W każdym odcinku słynna mistrzyni stawia czoła trójce kucharzy w dwóch rundach.
|
0:30 |
Molly Yeh dzieli się z widzami doświadczeniem życia na farmie i przyrządza dania inspirowane jej chińskim i żydowskim pochodzeniem. W każdym odcinku prezentuje dania na wszelkie okazje.
|
1:00 |
![]() Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
1:30 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
2:25 |
![]() Magda Gessler przedstawia cztery przepisy na tatar. Jedno danie doprawia lubczykiem, w innym mięso zastępuje świeżymi i suszonymi pomidorami, w kolejnym bakłażanem, w ostatnim - śledziami i orzechami.
|
3:00 |
![]() Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
4:00 |
![]() Mikołaj wykorzystuje jadalne kwiaty, z których robi sałatę. Podaje ją w towarzystwie steku. Prezentuje też pierogi ze szczupakiem w sosie kurkowym czy zupę na wywarze bursztynowym.
|
4:35 |
![]() Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą.
|
5:05 |
![]() Daria Ładocha oraz jej córki pieką włoskie herbatniki z przygotowanej przez siebie mąki migdałowej. Dziewczynki zaprezentują też... słodkie straszydła z jabłek i masła orzechowego.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.