Food NetworkProgram TV na Sobota 24.06.2023
| 5:40 |
Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
|
|---|---|
| 6:10 |
Daria Ładocha wraz ze swoimi córeczkami proponują przepisy na efektowne desery. Przygotowuje sernik z herbatą matcha, który wykonuje metodą ombre. Dzięki temu powstaje efekt cieniowanego kremu.
|
| 6:40 |
Para Amerykanów otwiera w Warszawie restaurację z oryginalną kuchnią Manhattanu, Williamsburga i Brooklynu. Przybliża specyfikę nowojorskiego gotowania.
|
| 7:40 |
Prowadzące przyszykują tort z okazji drugich urodzin kwiaciarni. Inspirację będą czerpać z prac właścicielki. Widzowie dowiedzą się, jak temperuje się czekoladę i wykonuje kwiaty z papieru waflowego.
|
|
|
|
| 8:15 |
Agata Stankiewicz i Małgosia Nagat mają stworzyć tort na otwarcie mobilnego Muzeum Tour de Pologne na Stadionie Narodowym. W odcinku również przepisy na krem orzechowy i konfiturę wiśniową.
|
| 8:50 |
W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
| 9:20 |
Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
|
| 9:55 |
Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
| 10:30 |
W kuchni MasterChefa dojdzie do interesującego pojedynku. Powrócą dorośli uczestnicy szóstej edycji programu oraz utalentowani mali kucharze z pierwszej i drugiej odsłony dziecięcej wersji show.
|
| 11:30 |
Polacy zjadają najwięcej zup na świecie. Kasia Bosacka i Agnieszka Kręglicka przyrządzą pyszną pomidorówkę. W odcinku będzie też mowa o tym, jaki rodzaj pomidorów sprawdza się najlepiej w tym daniu.
|
| 12:15 |
Katarzyna demaskuje triki stosowane przez twórców reklam jedzenia. Wyjaśnia, czym różnią się do siebie dżem i konfitura. Widzowie dowiedzą się, czy w sklepie warto zwracać uwagę na wygląd słoika.
|
| 13:00 |
Co trzeci Polak raz na miesiąc jada poza domem, a co szósty stołuje się na mieście. Popularnym wyborem okazują się uliczne budki. Redaktorki programu sprawdzą, jak przygotowuje się tam fast foody.
|
| 13:45 |
Etapy powstawania napojów, słodkości czy gotowych dań. Prowadzący poznaje sekretne mieszanki, bierze udział w tworzeniu produktu od pomysłu, doboru składników aż po wybór opakowania.
|
| 14:15 |
Bobby Flay zaprasza widzów do udziału w przygotowaniu brunchu. W towarzystwie koktajli prowadzący prezentuje swoje ulubione smaki - od słodkich po pikantne.
|
| 14:45 |
Zoë François udowodnia, że przygotowanie deseru idealnego wcale nie musi być trudne. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla fantastycznych dań.
|
| 15:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
| 15:45 |
Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
|
| 16:15 |
Para Amerykanów otwiera w Warszawie restaurację z oryginalną kuchnią Manhattanu, Williamsburga i Brooklynu. Przybliża specyfikę nowojorskiego gotowania.
|
| 17:15 |
|
| 18:45 |
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
| 20:05 |
|
| 20:35 |
Zestawienie najlepszych lokali, które trzeba odwiedzić w Stanach Zjednoczonych, aby zdobyć jedyne w swoim rodzaju doświadczenia kulinarne. Pyszne jedzenie jest dla wielu turystów ważniejsze niż muzea.
|
| 21:40 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 22:10 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 22:40 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
| 23:15 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
| 23:45 |
|
| 0:50 |
Zawodnicy z poprzednich sezonów wracają, aby zmierzyć się ponownie w konkurencji grillowania. Zwycięzca otrzyma 50 tysięcy dolarów oraz tytuł Grand Championa BBQ Pitmasters.
|
| 1:50 |
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 2:50 |
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 3:50 |
Szef kuchni Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 4:50 |
Roberto Valbuzzi przyrządza pieczeń mięsną w cieście z sosem warzywnym oraz lekką sałatkę z arbuza z kozim serem i bazylią, idealną na gorący letni dzień. Kolejna jego propozycja to gnocchi dyniowe.
|
| 5:20 |
Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka przygotują potrawy dla aktywnych kobiet. Zaproponują domową granolę na śniadanie, roladki z indyka na obiad i energetyczną sałatkę z ciemnego ryżu na kolację.
|
| 5:50 |
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.





















