Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 27.03.2023
| 5:40 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
|---|---|
| 5:55 |
Prowadząca pokazuje, jak przygotować polędwicę z aromatycznym sosem. Składnikiem nadającym wyrazisty smak jest whisky. Kolejne danie to bruschetty podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem.
|
| 6:30 |
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
|
| 7:30 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
|
|
|
| 8:10 |
Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
| 8:50 |
Damiano Carrara, światowej sławy włoski szef kuchni i cukiernik, oraz Gino D'Acampo, legendarny szef kuchni i przedsiębiorca, prowadzą dwa zespoły, które muszą przygotować menu dla 20 osób.
|
| 9:55 |
Kucharze z finałowej czternastki wcielą się w profesjonalnych szefów kuchni. Otrzymają produkty niecieszące oczu, budzące niesmak podczas dotykania i nieapetycznie pachnące. Przyrządzą z nich potrawy.
|
| 11:30 |
W pierwszym zadaniu uczestnicy muszą wykorzystać produkty, które można znaleźć w lesie: grzyby, rośliny czy owoce. Podczas gotowania sięgają po nowoczesne techniki kulinarne i nowatorskie trendy.
|
| 13:00 |
Bartek jest studentem weterynarii i pasjonatem literatury, muzyki i sztuki. Alicja pracuje jako opiekunka do dzieci, interesuje się sportem i dietetyką. Ewa marzy o założeniu własnego domu weselnego.
|
| 14:00 |
Casey Webb udaje się do nowojorskiego lokalu Sleepy Hollow. Ma tam tylko 30 minut na zjedzenie 12 hot dogów. Widzowie przekonają się, czy podoła temu wyzwaniu.
|
| 14:35 |
Czworo mieszkańców Poznania walczy o 5 tys. złotych, prezentując swoje popisowe potrawy. Są to: instruktorka boksu, współwłaściciel agencji koncertowej, konsultantka ślubna oraz inżynier.
|
| 15:35 |
Katarzyna Bosacka pokazuje, jak sklepy manipulują datą przydatności jedzenia. Niektóre produkty można spożywać nawet rok po terminie. Prowadząca doradza też, czym się kierować przy zakupie suszarki.
|
| 16:20 |
Katarzyna Bosacka zbada wpływ jedzenia zup na organizm. Przeczyta przygotowany przez Inspekcję Handlową raport, z którego wynika, że gotowe zupy sprzedawane w sklepach mogą szkodzić.
|
| 16:50 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
| 17:30 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
| 18:05 |
Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
| 18:35 |
Walenty odwiedza malownicze Gorce. Na piecu opalanym drewnem ugotuje tradycyjną maczankę, czyli wątróbkę po góralsku. Poda też dania, których składnikiem będą nietypowe, przez niego zebrane grzyby.
|
| 19:10 |
Rubio podróżuje po Włoszech, gdzie znajduje najlepsze tradycyjne dania, a następnie rzuca wyzwania miejscowym kucharzom. Jury, złożone z ludzi niezwiązanych z branżą kulinarną, ma wyłonić zwycięzcę.
|
| 19:40 |
Alternatywą dla pizzy jest kanapka z piekarnika, łącząca w sobie duże ilości rozpływającego się sera i innych dodatków. W przygotowaniu szybkiej oraz pysznej przekąski pomoże góra, Jędrek Gąsienica.
|
| 20:15 |
Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
| 20:45 |
Powstaje tort na cześć emerytowanych nauczycieli muzyki. Jest tak realistyczny, że wygląda na gotowy do zagrania melodii. Z kolei wypiek z okazji zjazdu rodzinnego zwieńczony jest beczką krabów.
|
| 21:20 |
Kulisy pracy piekarni, w których powstają najbardziej niezwykłe ciasta, jakie można sobie wyobrazić: torty zaprzeczające grawitacji, repliki zwierząt naturalnej wielkości czy ciasta z niespodzianką.
|
| 21:50 |
Buddy Valastro to jeden z najsłynniejszych mistrzów pieczenia w Stanach Zjednoczonych. Razem z cukiernikami z Carlo's Bakery w New Jersey tworzy wyszukane torty na każdą okazję.
|
| 22:20 |
W pracowni szykowany jest tort uświetniający wieczór kawalerski. Ma być wyjątkowy i z poczuciem humoru. Agata i Małgorzata zdradzą, jak przygotować porzeczkowy biszkopt oraz bezę szwajcarską.
|
| 22:55 |
Prowadzące przygotowują bajeczne słodkości - tęczowe biszkopty, cukierkową tortową piniatę i wielobarwne ozdoby z kremu maślanego. A wszystko to w ramach niespodzianki dla Doroty Szalągowskiej.
|
| 23:30 |
|
| 1:25 |
Wyjątkowi prowadzący - Richard Ruskell i Waylynn Lucas - wspólnie z gośćmi oceniają ciasta przygotowane przez przyszłych mistrzów cukiernictwa. Bitwa odbywa się co tydzień.
|
| 2:25 |
Wyjątkowi prowadzący - Richard Ruskell i Waylynn Lucas - wspólnie z gośćmi oceniają ciasta przygotowane przez przyszłych mistrzów cukiernictwa. Bitwa odbywa się co tydzień.
|
| 3:25 |
Roger Mooking wyrusza w kulinarną podróż, by znaleźć potrawy godne uwagi. Dla niego żaden lokal nie jest położony zbyt daleko, a każdy jest wart wyprawy, jeśli to w nim serwują wyśmienite dania.
|
| 4:25 |
Bal Arneson przygotowuje potrawy inspirowane przyprawami. Pokazuje proste techniki wzmacniania smaku i tworzenia kuszących dań w stylu indyjskim. Udowadnia, że każda potrawa może mieć wiele odsłon.
|
| 4:55 |
W tym odcinku Michel Moran zmierzy się z zamiłowaniem dzieci do niezdrowego jedzenia. Kucharz będzie próbował oszukać zmysły dziecka uzależnionego od znanych smaków i form niezdrowych przekąsek.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.























