Pyszne 25 (7/12)

magazyn kulinarny Polska 2012  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca pokazuje, jak przygotować polędwicę z aromatycznym sosem. Składnikiem nadającym wyrazisty smak jest whisky. Kolejne danie to bruschetty podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach uczy, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania i to za jedyne 25 złotych. Prowadząca starannie wybiera składniki, aby nie przekroczyć przeznaczonej na jedzenie kwoty. Następnie, w ciągu jednego odcinka prezentuje trzy autorskie przepisy. W przygotowanym przez nią jadłospisie znajdą się aromatyczne zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Osoby, które przyswoją sobie rady gospodyni programu z pewnością nigdy nie poczują się zaskoczone nagłą wizytą gości.

Prowadząca pokazuje, jak przygotować soczystą polędwicę wieprzową z aromatycznym sosem z suszonych śliwek. Składnikiem nadającym sosowi wyrazisty smak jest whisky. Kolejne danie to bruschetty ze śliwkami podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem i miodem. Śliwki i figi to owoce, których smaki idealnie się uzupełniają, czego dowodem są mini tarty z kremem waniliowym.

Twórcy

Ładuję...