Food NetworkProgram TV na Sobota 25.03.2023
6:05 |
![]() Daria Ładocha z córkami podpowiedzą, jak w polskiej kuchni zrealizować przepisy z odległych krajów. Prowadząca przyrządzi karaibską sałatkę, którą należy zaserwować w ananasie, i kotleciki rybne.
|
---|---|
6:35 |
![]() Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
7:35 |
![]() W pracowni zostaje zamówiony tort dla spadochroniarzy, którzy hucznie rozpoczynają sezon wraz z nadejściem wiosny. Prowadzące zamierzają stworzyć wypiek inspirowany niebem i chmurami.
|
8:10 |
![]() W pracowni szykowany jest tort uświetniający wieczór kawalerski. Ma być wyjątkowy i z poczuciem humoru. Agata i Małgorzata zdradzą, jak przygotować porzeczkowy biszkopt oraz bezę szwajcarską.
|
|
|
8:45 |
![]() W Chmielnie działa Koło Gospodyń Wiejskich 'Ekobabki'. Przepisy zdradzają Honorata i Monika. Jednym z dań jest zupa rybna. Kolejne potrawy - śledzie w zalewie octowej - szykowane są na piknik.
|
9:15 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
9:50 |
![]() Tym razem Robert Makłowicz zachwyca się kwitnącymi sadami w Norwegii. Bierze udział w degustacji cydrów w Utne oraz odwiedza chatę wikingów, którzy raczyli się piwem i miodem pitnym.
|
10:25 |
![]() Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estrogenem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
10:55 |
![]() Katarzyna Bosacka spotka się z Natalią Siwiec, która zaproponuje dwa dania bezmięsne. W roli głównej wystąpią zamiast mięsa jaja.
|
11:30 |
Katarzyna Bosacka sprawdza jakość piwa sprzedawanego w polskich sklepach. Ostatnia kontrola IH wykazała, że zawartość co czwartej butelki jest niezgodna z normą. Jak oszukują producenci?
|
12:15 |
![]() Wszystko na temat śliwek, polskich i importowanych. Widzowie dowiedzą się, które są najlepsze do przetworów. W drugiej części programu Katarzyna Bosacka przyjrzy się papierom toaletowym.
|
13:00 |
![]() Grzyby to jeden z ulubionych składników polskich dań. Katarzyna Bosacka doradzi, jak je kupować i jakich dokumentów wymagać od sprzedającego. Następnie zajmie się pokarmem dla psów.
|
13:45 |
![]() Alfonso Ribeiro razem z widzami poznaje kolejne etapy powstawania popularnych napojów, słodyczy czy gotowych dań. Prowadzący odwiedza taśmy produkcyjne i poznaje sekretne mieszanki.
|
14:15 |
![]() Prowadzący przygotuje trzy klasyczne dania uliczne z typowego targowiska w południowo-wschodniej Azji: chińskie puszyste bułeczki, malezyjski makaron char kway teow i tajskie placuszki kukurydziane.
|
14:45 |
![]() Ina Garten, autorka książek kulinarnych, zaprasza do swojego domu przyjaciół. Przygotowuje im pyszne smakołyki, a oni dzielą się z nią historiami ze swojego życia oraz popisowymi potrawami.
|
15:45 |
![]() Daria i jej córki przygotowują potrawy jednogarnkowe. Prowadząca pokazuje jak zrobić spaghetti z aromatycznym sosem gotowane od A do Z w jednym naczyniu oraz trzy różne dania z kurczaka.
|
16:15 |
![]() Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
17:15 |
![]() Kucharze z finałowej czternastki wcielą się w profesjonalnych szefów kuchni. Otrzymają produkty niecieszące oczu, budzące niesmak podczas dotykania i nieapetycznie pachnące. Przyrządzą z nich potrawy.
|
18:45 |
|
20:35 |
![]() Szef kuchni Cliff Crooks organizuje trzydniowe szkolenie dla kucharzy. Podczas kursu pomaga im zrozumieć, jakie błędy popełnili, co należy poprawić i jakie działania wprowadzić, by osiągnąć sukces.
|
21:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
22:10 |
![]() Restaurator Guy Fieri przemierza Amerykę. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi regionalnymi daniami, podanymi w nowej i zaskakującej odsłonie. Nie tylko je smakuje, lecz także uczy się przyrządzać.
|
22:40 |
![]() Casey Webb podróżuje po Stanach Zjednoczonych, by odkryć kolejne niezwykłe dania oraz zmierzyć się z gigantycznymi porcjami. W jego menu znajdzie się m.in. dwukilogramowa kanapka Reubena.
|
23:15 |
![]() Casey Webb podróżuje po Stanach Zjednoczonych, by odkryć kolejne niezwykłe dania oraz zmierzyć się z gigantycznymi porcjami. W jego menu znajdzie się m.in. dwukilogramowa kanapka Reubena.
|
23:45 |
![]() W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
0:50 |
|
1:45 |
![]() Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
3:45 |
![]() Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
4:45 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
5:45 |
![]() Według Agaty Ziemnickiej i Olgi Kwiecińskiej najwspanialsze są podarunki przygotowane własnoręcznie - smaczne prezenty pełne aromatów. Bliskich można uszczęśliwić herbatnikami cantucci z pistacjami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.