Ewa gotuje (192)
W skrócie
Prowadząca przyrządza barszcz ukraiński zgodnie z recepturą przywiezioną z Kaukazu. Następnie zdradza widzom, do jakich potraw można wykorzystać cukinię. Przygotowuje z niej m.in. placki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
Prowadząca rozpoczyna kuchenną aktywność od barszczu ukraińskiego, gotowanego zgodnie z recepturą przywiezioną z Kaukazu. Następnie zdradza widzom, do jakich potraw można wykorzystać cukinię. Przygotowuje z niej placki, piecze ciasto a na końcu robi dżem.