Okrasa łamie przepisy: Kuchnia myśliwska
magazyn kulinarny
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Przed laty dziczyzna królowa na polskich stołach, dzisiaj jest już niemal zupełnie zapomniana. Karol postanawia ją przypomnieć i przygotowuje potrawy z bażanta, sarny oraz dzika.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu
Czw, 02.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel
Pt, 03.05 0:30
i 5 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza
Pt, 03.05 7:40
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca
Pt, 03.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu
Pt, 03.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu
Pt, 03.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
So, 04.05 7:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
So, 04.05 7:30
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami
So, 04.05 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska
So, 04.05 12:00