Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja
magazyn kulinarny Polska 2025

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 15.03 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Imbir nad Wisłą
Pon, 03.03 16:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem
Pon, 03.03 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Z wojskowej menażki
Pon, 03.03 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Wt, 04.03 12:00
Okrasa łamie przepisy: Szybki grill
Wt, 04.03 16:10
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna i karp na dziko
Wt, 04.03 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki, kapusta i kasza
Wt, 04.03 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew
Śr, 05.03 7:00
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Śr, 05.03 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością
Śr, 05.03 16:10