Okrasa łamie przepisy: Szybki grill

magazyn kulinarny Polska 2022  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. Na koniec prowadzący smaży na ruszcie kawałki łososia owinięte boczkiem. Poda je z salsą ze słonecznika i grillowanej papryki.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...