Okrasa łamie przepisy: Szybki grill
![zdjęcie](http://media.teleman.pl/photos/720x445/Okrasa-Lamie-Przepisy-Brytyjska-Jagniecina-Po-Polsku-2015.jpg)
W skrócie
Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy.
Oglądaj w telewizji
![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/176.png?v=1572510758)
![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/176.png?v=1572510758)
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz grilluje nad Biebrzą. Przygotowuje szaszłyk z marynowanej polędwicy wołowej z pieczoną sałatą rzymską oraz kanapkę z grillowaną wołowiną, pesto oraz konfiturą z cebuli i musztardy. Na koniec prowadzący smaży na ruszcie kawałki łososia owinięte boczkiem. Poda je z salsą ze słonecznika i grillowanej papryki.