Okrasa łamie przepisy: Na połów stynki

magazyn kulinarny Polska 2013  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa jedzie na Mazury, by wspólnie z rybakami z Mikołajek wziąć udział w połowie stynki. Przyrządza zupę z lina oraz stynki smażone na grzankach z sałatką z czerwonej cebuli.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Znawca kuchni Karol Okrasa wybiera się na Mazury, by wspólnie z rybakami z Mikołajek wziąć udział w połowie stynki. Przyrządza zupę z lina, stynki smażone, podane na chrupiących grzankach i sałatką z czerwonej cebuli, oraz w lekkich zalewach octowych.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...