Ewa gotuje (505)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje przygotować sałatkę jajeczną. Następnie pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować sałatkę jajeczną. Dodatkiem do niej jest zielony ogórek marynowany na orientalną nutę. Następnie prowadząca pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Po przyrządzeniu podaje kotlet z ziemniaczanym purée i surówką z marchewki. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych - niebieskiej i różowej.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (485)
Czw, 02.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (468)
Czw, 02.05 7:10
Ewa gotuje (469)
Czw, 02.05 7:35
Ewa gotuje (409)
Pt, 03.05 2:30
Ewa gotuje (424)
Pt, 03.05 2:45
Ewa gotuje (425)
Pt, 03.05 3:15
Ewa gotuje (486)
Pt, 03.05 6:00
Ewa gotuje (470)
Pt, 03.05 7:10
Ewa gotuje (471)
Pt, 03.05 7:35
Ewa gotuje (410)
So, 04.05 2:35