Ewa gotuje (505)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje przygotować sałatkę jajeczną. Następnie pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować sałatkę jajeczną. Dodatkiem do niej jest zielony ogórek marynowany na orientalną nutę. Następnie prowadząca pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Po przyrządzeniu podaje kotlet z ziemniaczanym purée i surówką z marchewki. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych - niebieskiej i różowej.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (450)
Czw, 04.12 2:00
Ewa gotuje (451)
Czw, 04.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (403)
Czw, 04.12 2:40
Ewa gotuje (404)
Czw, 04.12 3:10
Ewa gotuje (405)
Pt, 05.12 2:30
Ewa gotuje (452)
Pt, 05.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (406)
Pt, 05.12 3:05
Ewa gotuje (453)
So, 06.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (407)
So, 06.12 3:05
Ewa gotuje (408)
So, 06.12 3:45