Ewa gotuje (505)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje przygotować sałatkę jajeczną. Następnie pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować sałatkę jajeczną. Dodatkiem do niej jest zielony ogórek marynowany na orientalną nutę. Następnie prowadząca pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Po przyrządzeniu podaje kotlet z ziemniaczanym purée i surówką z marchewki. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych - niebieskiej i różowej.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...