Ewa gotuje (505)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje przygotować sałatkę jajeczną. Następnie pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować sałatkę jajeczną. Dodatkiem do niej jest zielony ogórek marynowany na orientalną nutę. Następnie prowadząca pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Po przyrządzeniu podaje kotlet z ziemniaczanym purée i surówką z marchewki. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych - niebieskiej i różowej.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (445)
Śr, 22.01 2:30
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (427)
Śr, 22.01 2:45
Ewa gotuje (428)
Śr, 22.01 3:15
Ewa gotuje (430)
Śr, 22.01 7:10
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (431)
Śr, 22.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (446)
Czw, 23.01 2:25
i 2 późniejsze emisje
Ewa gotuje (429)
Czw, 23.01 2:45
Ewa gotuje (432)
Czw, 23.01 7:10
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (433)
Czw, 23.01 7:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (447)
Pt, 24.01 2:25
i 2 późniejsze emisje